Sorin Dumitrescu cere Academiei să se opună ”colonizării axiologice și identitare” a ”Grupurilor Soroș” în România

În urmă cu doar două zile, revista ”Convorbiri Literare” a publicat discursul ținut de pictorul Sorin Dumitrescu în Aula Academiei Române, pe 24 iunie a.c., în şedinţa membrilor reuniţi ai tuturor secţiilor.

Prof. Univ. Dr. Sorin Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, este o voce dintre cele mai puternice și respectate ale societății civile post-decembriste. De aceea, este de mirare că poziția exprimată în fața ”nemuritorilor” nu a fost mai devreme făcută cunoscută publicului larg. Vom urmări să vedem în ce măsură a fost măcar ascultată.

În discursul său, maestrul Sorin Dumitrescu a subliniat că ”Biserica Ortodoxă Română şi Academia Română” sînt ”două stele polare” ale statului român și că lor le revine ”uriaşa sarcină de a garanta, axiologic şi identitar, stabilitatea statală”. Și a cerut Academiei să-și exercite rolul, opunîndu-se ”colonizării axiologice și identitare” făcute de ”grupurile Soroș” în România.

 

”În fine, am lăsat dinadins la urmă dezastrul, aflat în plină desfăşurare, al colonizării în act a culturii identitare a României. În aceste zile, vînzătorii de pămînt românesc, veritabili vînzători de ţară, sînt dublaţi de intelectualii vînzători şi ei de valori, adevăraţi uzurpatori ai axiologiei identitare. În ordine spirituală, colonizarea axiologică se execută într-ascuns, la adăpostul vacarmului politic generat de scenariul public al pedepsirii corupţilor. Ca urmare, colonizatorul poate umbla liniştit la tabloul de siguranţe ale sistemului de valori identitare, fără ca cineva să observe. „Grupurile Soroş” din România au fost special instruite şi finanţate pentru a numi şi implementa în posturile de conducere ale principalelor instituţii responsabile cu orientarea culturii spirituale persoane şi simpatizanţi devotaţi „cauzei Soroş”!

MNAC, MŢR, ICR-urile, Uniunile de creaţie, Ministerul Culturii, ca să nu pomenim decît o mică parte, au devenit, peste noapte, adevărate centre de colonizare abuzivă, încît puţin lipseşte ca în curînd să ne trezim chiar şi cu un „Patriarh Soroş”!

Pentru naţiunea română fenomenul colonizării reprezintă astăzi un „secret al lui Polichinelle”! Am putut asista de curînd la mazilirea şanselor electorale ale unuia din liderii politici proeminenţi, operată, în timp record, doar de zarva cîtorva fundaţii fidele „cauzei Soroş! Lumea a tăcut şi tace mîlc! Mi-ar fi greu să cred că acest mizerabil asalt ideologic colonizator ar fi rămas necunoscut actualei conduceri a Academiei Române. Atunci de ce se tace? Rolul excelentisim statal, conferit illo tempore de ctitorii Academiei, o obligă să ia urgent atitudine publică. Altminteri riscăm să ne trezim împresuraţi cu modificări care, treptat vor reuşi să facă din Academia Română o instituţie dezamorsată axiologic şi identitar, de nerecunoscut. Să nu fie!

Profit de împrejurare, pentru a cere respectuos Academiei Române, plenului şi actualei conduceri, să-şi exercite grabnic nobilele atribuţii pentru care a fost creată.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Sorin Dumitrescu cere Academiei să se opună ”colonizării axiologice și identitare” a ”Grupurilor Soroș” în România”

 1. Foarte curajoasa, desi cam tardiva, interventia Domnului Profesor.
  Sper ca nemultumirea acestuia il include si pe academicianul Mircea Dumitru cu al sau „Statut al elevului „.

 2. Din pacate, exista si in Academia Romana destui care au fost si sunt sponsorizati de Soros si deci sunt aserviti intereselor acestuia. Felicitari d-lui Sorin Dumitrescu si sper sa spun si numele unora care au devenit colonizatori axiologici ai cultura romana cum sr fi Nicolae Manolescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Patapievici, Pippidi-Mungiu, Dinescu, Stelian Tanase si mai toti care apar pe ecranele patriei si inspecial cei de etnie evreiasca…

 3. In acest moment, citirea psaltirii este cea mai la indemana arma de aparare.
  Se poate face si in mod organizat: http://psaltirea.ro/ pe unul din grupuri; de ex la intamplare: http://psaltirea.ro/grup5

  PS: Colegul dvs academician istoric Emilian Popescu a povestit ca in tinerete se scula la 12 noaptea si citea din psaltire. Desi familia sa a avut probleme mari cu autoritatile comuniste in anii 50, mai exact pe baza dosarului era un proscris, cu ajutorul rugacoiunii a resit sa inlature tiate obstacolele, sa faca cariera universitara si mai tarziu academica.
  Imi povestea cineva, ca sfantul voievod Mihai Viteazul citea cate o psaltire pe zi. Si ceea ce a realizat el a fost unic in intreaga istorie medievala romaneasca.

  SA NU AJUNGEM LA BATRANETE SI SA NE VAICARIM: DACA AS FI CITIT PSALTIREA ZILNIC AS FI PUTUT FACE MULTE PENTRU NEAM !
  DAR M-AM LENEVIT SI NU MI-AM ASUMAT NICI RISCURILE SI NICI OCARA.

 4. Sunt bine inradacinate in mentalul si constiinta romanilor concentrate de” intelepciune” precrestina, ce le-au permis sa se adapteze vremurilor si stapanitorilor interni si externi.
  Ma gandesc punctual la expresiile ” tot raul, spre bine ” si „rau cu rau, dar mai rau fara rau”.
  Nu sunt de acord cu aceasta viziune dualista, dar in mod cert, doamna avocat Diana Hartneanu, spre pilda, a considerat ca mecanismele complexe finantate de Soros&co. pot servi unor cauze juste (http://adevarul.ro/news/eveniment/ion-iliescu-reaudiat-dosarul-mineriadei-1_562736eaf5eaafab2ce0ebd4/index.html ;https://www.opensocietyfoundations.org/press-releases/cia-torture-romania-europes-top-human-rights-court-hears-al-nashiri-complaint).
  Si apoi, daca Papa insusi a dat mana cu Zuckerberg, de ce credeti ca personalitati precum Manzatu, Dinescu, Suteu, Mungiu nu ar bate palma cu Soros ? http://quebec.huffingtonpost.ca/2016/08/29/pape-francois-rencontre-mark-zuckerberg-drone-facebook_n_11763346.html
  Domnul Academician Sorin Dumitrescu stie bine ca multi intelectuali se simt frustrati pentru faptul ca elitistii Clubului de la Budapesta ii evita pe romani.

Comentariile sunt închise.