Mâine: Canonizarea Maicii Tereza va fi transmisă în direct

Duminică, 4 septembrie a.c., la ora 11,25 (ora României), în Piața Sfântul Petru de la Vatican, va începe ceremonia de canonizare a Maicii Tereza de Calcutta, care va putea fi urmărită în direct, informează e-communio.ro.

Maica Tereza a fost un exemplu de slujire a aproapelui prin fapte de milostenie trupească și sufletească.

Maica Tereza și-a dedicat viața celor bolnavi și săraci din Calcutta, India, motiv pentru care canonizarea sa are loc în timpul Anului Sfânt dedicat milostivirii.

Maica, de etnie albaneză, s-a născut pe 26 august 1910 la Skopje (azi, capitala Republicii Macedonia), dar majoritatea vieții și-a petrecut-o în India, unde s-a îngrijit de cei marginalizați și săraci. A fondat Congregația Misionarelor Carității, iar mai târziu Congregația Frații Misionari ai Carității. În ultimii ani ai vieții sale, în ciuda problemelor grave de sănătate, Maica Tereza a continuat să conducă congregația și să răspundă nevoilor săracilor și ale Bisericii. În 1997, surorile Maicii Tereza erau peste 4000, prezente în 610 case de misiune, răspândite în 123 de țări ale lumii. În martie 1997, „sfânta săracilor” a binecuvântat-o pe nou-aleasa Superioară Generală a Misionarelor Carității și a făcut ultima călătorie în străinătate. După ce l-a întâlnit pe Papa Ioan Paul al II-lea pentru ultima dată, s-a întors la Calcutta, unde și-a petrecut ultimele săptămâni ale vieții. A murit pe 5 septembrie 1997, iar trupul său a fost îngropat în prima casă a Misionarelor Carității.

Maica a fost beatificată de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, la 19 octombrie 2003.
Citiți mai multe pe e-communio.ro.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Mâine: Canonizarea Maicii Tereza va fi transmisă în direct”

 1. Intr-un spital din India unde ingrijea bolnavi, un hidus grav bolnav, care era pe moarte, a intrebat-o pe maica Tereza:
  – Ce trebuie sa fac pentru a ma mantui ?
  Maica Tereza i-a raspins:
  – Crede puternic in zeii tai…

  Si nu e singura ‘isprava’ de acest fel.

 2. Intereseaza ce stim de la Sfintii Parinti si nu ce presupunem din prea mare auto-admirare:
  Papistasii sint eretici, idolatri care-si „urmeaza” omul, pe Papa intorcand spatelei Dreptei Credinte – Crestinismul , asa cum s-a confirmat la 1054.
  Sa fie sanatosi, le dam buna ziua si avem relatii sociale echilibrate, chiar daca ne-am bucura sa se lumineze si ei si protestantii lor – chiar „mai” eretici si sa se simta Adevarul, atat de aproape de ei, in Ortodoxie.
  Ereticii nu dau „martiri” si nici „sfinti”.
  Ne-crestinii (cum a fost si calugarita papistasa) sint in plata Domnului si nu se mantuiesc fiindca mantuirea se dobandeste numai prin credinta si ascultarea de capul Bisericii, UNA – a lui Hristos.
  NU ajunge ereticul la Judecata de Apoi ca este dus de la judecata particulara direct acolo unde si-a ales locul – la focul vesnic, fara putinta de mantuire.
  Sa nu confundam binele facut „din fire” cu nevointa de a a asculta poruncile si de a urma Traditia in iubirea aproapelui care fiind zidite in cuvant si fapta – „bine” se numesc.
  –- Cat de fericit oare sa fi fost un hindus care voia unirea cu demonul Krishna … dupa sirul [lor] de inchipuite incarnari si reincarnari…. crezand in „karma”…. tocmai ei sa fie opriti de la moartea care le „implinea credinta…
  Un fel de „trecut strada” impotriva vointei lor…
  Doar ca nu erau trecuti cu speranta sa scape de Iad si sa ajunga in Rai, ci cu schimbarea cazanului, la fel de imputit, intunecat si arzator.

 3. acad Sorin Dumitrescu: Acum, in final daca tot i-ati mustruluit pe occidentali, va intreb: Raiul este Ortodox sau Catolic ?
  pr Dumitru Staniloae: Se spune „In Casa Tatalui sunt multe locasuri”. Noi ortodocsii vom fi in lumina cea mai puternica. Si vor fi ei poate pe undeva, daca ai fost de buna credinta.

  7 dimineti cu parintele Staniloae, pag 255, Ed Anastasia

Comentariile sunt închise.