Coaliția pentru Familie respinge orice acuzație de incitare la ură și violență

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la insinuările făcute de asociațiile MozaiQ și Accept, de pretinsă implicare a Coaliției pentru Familie în amenințările la adresa unuia dintre organizatorii manifestației „Dumnezeu nu face politică” din 19 noiembrie 2016

Coaliția pentru Familie respinge acuzația că ar fi „circulat” numărul de telefon al unuia dintre organizatorii manifestației din 19 noiembrie. Pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie a fost preluată, de pe site-ul ziarului „Adevărul”, una dintre imaginile apărute în articolul-reportaj „Cum a decurs marşul „Dumnezeu nu face politică“, iniţiat de comunitatea LGBT din Bucureşti, scris de Alexandra Șerban și publicat în 19 noiembrie 2016 la adresa adev.ro/ogvyxi.

Imaginea în cauză este fotografia unei foi volante ce conține sloganuri pregătite pentru manifestație, la care este atașat un număr de telefon pentru contact. Interesul pentru preluarea imaginii din articolul de presă rezultă din referințele pe care sloganurile înscrise pe foaie le fac la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei.

În textul anexat imaginii, postat pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie, nu se face nicio referire şi nu se atrage în niciun fel atenţia la persoana activistului, ci exclusiv la sloganurile scandate, comentate critic.

Între timp, imaginea a fost eliminată din articolul „Adevărul”, însă a rămas pe serverul adevarul.ro la această adresă: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/11/19/583042ed5ab6550cb8a55743/627×0.jpg

Update: A fost eliminată și de pe serverul adevarul.ro dar o puteți vedea mai jos:

fotografie eliminata adevarul

Coaliția pentru Familie nu are nicio legătură cu alte persoane denumite în comunicatul de presă al asociaţiilor MozaiQ şi Accept, dezavuează ferm orice formă de violență, orice fel de jignire, indiferent contra cui ar fi ea îndreptată. Acuzațiile aduse de cele două organizații, de incitare la ură și violență, sunt total nefondate, mesajul Coaliției pentru Familie fiind unul pozitiv și tolerant.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost