DESPRE REFERENDUM

PSD intineaza tot ceea ce atinge. Dragnea, care – trebuie sa recunosc (cu regret) are talent politic – se foloseste fara rusine de semnaturile a trei milioane de romani si utilizeaza politic tema modificarii Constitutiei pentru definirea casatoriei.

O tema extrem de importanta este aruncata in murdaria jocului politic romanesc. De ce este atat de importanta – nu voi aminti aici – cine este constient de uriasul razboi „ideologic” care se desfasoara astazi in Europa si in emisfera vestica, intelege de ce si intelege care este importanta mizei.

Dragnea a manevrat lucrurile astfel incat sa para ca cei care sunt de acord cu referendumul simpatizeaza PSD – ceea ce, in mare masura, este fals. Cine crede ca Dragnea sustine sincer ideea, se inseala. Cine crede ca Dragnea sustine referendumul din oportunism, pentru a-si salva pielea de infractor, are dreptate doar partial.

Adevarul este ca Dragnea se foloseste de referendum, nu doar pentru a se salva de binemeritata puscarie – cu sprijin intern, ci si pentru ca (probabil din ordin), tot in speranta ca va gasi sustinatori (din exterior, de aceasta data) – care il vor salva de justitie – este gata sa inmormanteze definitiv problema in dezbatere. Caci, scarbiti de asocierea cu partidul plin de infractori si agramati, multi romani, sustinatori, altfel, ai referendumului, nu se vor prezenta la urne si cvorumul nu va fi atins.

Odata ce esecul va fi fost realizat, efectul va fi cel opus: calea catre modificarea legislatiei pentru legiferarea casatoriilor gay va fi larg deschisa.

Este rau ca partidul condus de un infractor organizeaza referendumul, pentru ca astfel il discrediteaza. Daca acesta va fi pus in opera, zarurile problemei fiind aruncate, singura solutie pentru cele trei milioane de semnatari este sa se prezinte la referendum, chiar daca foarte multi vor trebui sa mearga cu batistele la nas, pentru a se proteja de duhoarea de PeSeDo-coruptie.

Mihail Albișteanu

About Mihail Albișteanu

Profesor, publicist, vicepreşedinte al Asociaţiei “Rost”.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost