E România nedreptățită de Uniunea Europeană?

E important să discutam și acest subiect. Îl discutăm noi, fiindcă partidele politice ori alți candidați nu îl discută. Putem, obiectiv vorbind, spune că România e nedreptățită de Uniunea Europeană? Răspunsul, în opinia mea, este că da.

Să luăm câteva exemple. Marea Britanie și-a anunțat intenția de retragere din Uniunea Europeana, iar majoritatea celor 73 de locuri pe care le-a avut în Parlamentul European au fost redistribuite celor 27 de membri ai Uniunii Europene care au rămas. Occidentalii și-au alocat partea leului prin această redistribuire, iar România abia dacă a mai obținut un loc, având azi doar 33 de locuri în Parlamentul European.
Franța a primit 5 locuri în plus, Italia 3, Spania 5, Olanda 3, Irlanda 2. Până și micuța Danemarca a primit încă un loc.

Nu e drept. Se presupune că locurile în Parlamentul European sunt alocate proporțional cu populația fiecărei țări. Dar România? E adevărat că populația României a scăzut din cauza migrației, dar numărul cetățenilor români în Uniunea Europeană nu a scăzut. A rămas același. Românii care au migrat cu milioanele în Occident au contribuit la creșterea populației în țările în care s-au stabilit, ceea ce a rezultat în faptul că acele țări au primit un număr nejustificat de mare de locuri în Parlamentul European.

La cei aproximativ 24 de milioane de cetățeni români care locuiesc în România și în Uniunea Europeană, România ar trebui sa aibă cel puțin 35 de locuri în Parlamentul European. E o mare nedreptate, Italia, Franța și Spania beneficiind de migrația românilor în aceste țări printr-un număr sporit de locuri în Parlamentul European.

România continuă să fie nedreptățită și pentru că nu e admisă în spațiul Schengen. Olanda și alte câteva țări au transformat, intenționat, România într-o țară de rangul doi în Uniunea Europeană, refuzând aderarea României la spațiul Schengen, deși țara noastră îndeplinește toate condițiile de aderare. În aparență noi nu suntem la fel de buni ca ei. Noi suntem „corupți”, iar ei corecți.

România e nedreptățită și pentru că nu i se recunosc meritele care ar trebui să îi fie recunoscute. Grecia, Spania, Italia, Portugalia și Irlanda au cauzat marele colaps financiar și economic al Uniunii Europene începând din 2008, un colaps din care încă nu ne-am revenit. Aceste țări au devenit o povara pentru Uniunea Europeană, dar nu și România. Aceste țări au beneficiat de ajutorul financiar și economic masiv al Germaniei și al Uniunii Europene, dar responsabilitatea românilor nu a fost răsplătită de fel.

Nu putem trece cu vederea nici faptul că în România nu își are sediul nicio agenție a Uniunii Europene. Uniunea Europeană are în jur de 40 de agenții unionale, dintre care nici una în România, țara cu 24 de milioane de cetățeni care fie că locuiesc în România, fie în alte țări unionale.
E strigător la cer. Aceste agenții se regăsesc în Slovenia, Letonia, Polonia, Estonia, Malta, Spania (cu 5 agenții unionale alocate în diferite orașe ale Spaniei!), Suedia, Grecia (2 agenții unionale), Finlanda, Danemarca, Irlanda, Cehia, Lituania, Portugalia, Marea Britanie (2 agenții), Olanda, Franța (3 agenții), Italia (2 agenții), Germania (4 agenții), Austria și Ungaria. Doar România și Bulgaria nu au nicio agenție.

Care e relevanța agențiilor? Există și o relevanță financiară. Agențiile europene implică fonduri, deplasări, conferințe, angajați, salarii la nivel european și beneficii economice majore pentru economiile naționale. În acest sens România e vitregită de avantajele economice aferente activităților agențiilor europene.

Cele două agenții europene din Marea Britanie vor fi transferate în Olanda și în Europa Occidentală. De ce nu în România? Cred că știu răspunsul. România, în general, cât și europarlamentarii noștri actuali, nu negociază ori nu știu să negocieze. Sunt docili, tăcuți și incapabili.

Ajuns europarlamentar, nu voi neglija acest aspect major, nedreptatea evidentă cu care Uniunea Europeană tratează România!

NOTĂ:

După cum știți, candidez la alegerile europarlamentare din mai 2019. Comentariile pe care le postez periodic sunt desemnate să vă faciliteze cunoașterea candidatului. Candidatura mea este independentă. Nu pot ajunge în Parlamentul European și nici nu pot promova această viziune, cu care agreează milioane de europeni, fără ajutorul vostru. Vă invit, deci, să accesați situl meu electronic pentru a afla mai multe detalii despre candidatura mea, ce mă califică sa vă reprezint, ce mă motivează să vă reprezint, și mai ales ce puteți face fiecare dintre voi să asigurați că ajung în Parlamentul European unde să ne aducem contribuția la reînnoirea spirituală și valorică a Europei. Siteul meu electoral poate fi vizitat la www.costea-parlamentuleuropean.ro

Vă mulțumesc.

Peter Costea


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost