Încă din 2016, la conferința europeană pe trafic de persoane organizată de European Center for Legal Education and Research (ECLER) la București, prof. univ. Silvia Marțiș Tăbușcă, unul din cei mai buni experți în domeniu, a propus:
1. reforma DIICOT dupa modelul DNA (poliție judiciara proprie) cu o finanțare corespunzatoare;
2. investigații financiare eficiente, paralele investigatiilor penale, în materie de crimă organizată;
3. o strategie naționala integrată împotriva crimei organizate, cu rol clar alocat structurilor responsabile.
La conferinta din 2016, Together against Human Trafficking: Challenges and Practical Lessons, opiniei publice i s-a cerut să își îndrepte atentia asupra criminalitatii organizate, care genereaza multa coruptie. Intr-un stat apare mai intai o coruptie care, necombatuta, poate duce la crearea rețelelor de crima organizată, naționale sau transnaționale. Spre deosebire de Bulgaria, MCV nu acoperă crima organizată si nu exista presiune externa pentru susținerea DIICOT.
”DIICOT are politia judiciara dublu subordonata (pe caz – procurorului, ierarhic – superiorului din politie). Poate procurorul sa ceara ce vrea el politistului, daca acesta nu este „lasat” sa faca cercetarea atunci ea nu va fi facuta. Ba mai mult, daca ea este facuta si probele culese nu convin superiorului, acestea nu vor ajunge niciodata la procuror. De aceea avem retele destructurate si retele sustinute; spagi de protectie de sute de mii de euro/luna si implicit cresterea numarului de victime pentru sustinerea acestor spagi. (…) În Romania dubla subordonare a politistului nu va functiona niciodata in beneficiul nostru, al cetatenilor”, a revenit Silvia Tăbușcă într-o postare recentă pe facebook.
Finanțarea DIICOT intotdeauna a fost devastatoare, după cum a declarat procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă. Acesta a arătat, la prezentarea bilanţului instituţiei, în febr. 2019, că bugetul asigură funcţionarea direcţiei doar pentru şase luni. (sursa: news.ro)
Silvia Marțiș Tăbușcă este unul dintre cei mai buni experți români în domeniul traficului de persoane, fiind activă și în sprijinirea victimelor acestui flagel. În aceste zile, dânsa lucrează ca raportor național pentru un studiu comandat de Comisia Europeană, pe tema funcționării mecanismelor naționale și transnaționale de referire a victimelor traficului de persoane ale statelor membre ale Uniunii Europene. Studiul vizează identificarea, asistența și sprijinul acordat victimelor traficului de persoane.
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), instituția care ar trebui să pună la dispoziție datele relevante pentru realizarea studiului, tergiversează lucrurile, lucru care a făcut-o pe prof. Silvia Tăbușcă să-și manifeste indignarea public, în mai multe postări.
Scopul rețelelor de crimă organizată il reprezinta banii. Numai prin politici penale (de condamnare a unor membri) nu vom destructura niciodata aceste retele. DIICOT trebuie sa aiba capacitatea de a face investigatii financiare internationale. Odata cu identificarea si confiscarea banilor proveniti din criminalitatea organizata si condamnarile penale, reteaua nu se poate reorganiza la fel de usor.
Retelele cooperează între ele. Strategiile Romaniei nu mai corespund nevoilor de combatere a criminalitatii. Noi avem strategii sectoriale (droguri, trafic etc.), dar nu exista o strategie integrata care sa delimiteze net competențele, o strategia gandită conform nevoilor Romaniei, de stat de frontiera a UE.
- Ceva despre pandemie - 17 martie 2020
- O carte despre embrionul uman, ca persoană ce trebuie apărată - 8 octombrie 2019
- Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare - 20 septembrie 2019
E clar ca banii din traficul de persoane trebuie confiscati dar si pedepsele acestor proxeneti si ale altor personaje implicate trebuie sa fie exemplare!
Hai sa mai punem si la o parte aceste „drepturi ale omului” ca omul ca sa fie considerat om are si niste obligatii. Globalistii tind sa dea uitarii obligatiile omului si sa tot exulte drepturile unde cu trecerea timpului sunt adaugate concepte care sunt aberatii sadea si nu au treaba cu niciun drept! Astfel, desi unii sustin astfel de aberatii, drepturile omului nicioadata nu au inclus dreptul la prostitutie! Exista o sumedenie de asociatii inclusiv cele cu aberatiile elghebete acre sustin un atare „drept”!
Pentru ca sa se poata combate in mod serios acest flagel numit prostitutie o masura legislativa ar fi sa se incrimineze ambele parti implicate: atat prostitutatele cat si clientii.
Astfel de masuri au dus la rezultate bune in combaterea acestui flagel in tarile scandinave dar si in Franta. Iata niste statistici pe 3 ani despre aplicarea legii in Franta:. Rezultatetele arata ca masura este una buna.
http://www.fondationscelles.org/en/news/270-the-abolition-of-prostitution-a-french-reality-a-3-year-assessment-of-the-2016-444-law