Maia Sandu nu vrea unirea cu România!

Și-a dat în petic și de când aștept… Așa cum am intuit de la început, după ce a ajuns șefă de guvern în Republica Molotov, Maia Sandu le-a spus jurnaliștilor ruși că dezbaterile referitoare la unirea celor șase județe basarabene cu România scindează societatea. La fel spuneau Vladimir Voronin, Vladimir Filat, Iurie Roșca et eiusdem farinae.

Cum ajunge maldavanu în vârfu parului, are un singur gând: „S-o mai țîu oleacî…”

Cine vorbește despre unirea cu România vrea să facă avere, susține Maia. Mircea Druc a vrut să facă avere dacă a mers în avangarda eliberării naționale de la Chișinău și de la Cernăuți. Eu mă aflu printre ei de vreo 35 de ani.

Iată de ce a fost posibilă alianța cu bidonul lui Putin de la președinție. Unora li se părea o coaliție contra naturii cu Igor Dodon. Uite că nu este și nu va fi. Nu degeaba mergea Maia cu Andrei Năstase și cu bidonul Igor la toartă prin centrul Chișinăului.

Această femeie este la fel de oportunistă ca Valeiu Materi. Afirmația doamnei vine după ce s-a întâlnit cu Angela Merkel la Berlin, care i-a transmis dorința lui Vladimir Putin. Dacă mai era nevoie…

Pe de altă parte, faptul că unioniștii se prezintă atât de slab la Chișinău se datorează oportunismului manifestat de bîtlanul de la Cotroceni, care declarase că lupta contra corupției este prioritară, nu unirea, că pe el îl preocupă „națiunea civică”, nu etnică…

Unde putem ajunge cu asemenea patrioți fervenți?…

Viorel Patrichi

About Viorel Patrichi

Jurnalist, ultima carte publicată: Ochii şi urechile poporului. Convorbiri cu generalul Nicolae Pleşiţă (2001).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost