Calea dreaptă

Văd că multă lume face mari confuzii și bîjbîie cînd e vorba de politică. Așa că voi fi mai direct.

Sînt un om de dreapta, conservator. Prin urmare, într-o acțiune politică voi avea

  1. prieteni în persoanele care cred în Dumnezeu, apără libertatea (sub toate formele ei), protejează viața (de la concepție), încurajează familia, își iubesc neamul, cultivă tradiția (dacă se poate și pe cea monarhică), își doresc revenirea statului român în granițele sale de la 1918 și creșterea influenței sale în lume (prin putere economică, pricepere diplomatică, forță militară și export de cultură) și urmăresc binele comun (care s-ar putea reduce la trei deziderate majore: prosperitate, ordine și demnitate – adevăratul POD între români, care să ducă la unirea de facto a tuturor românilor)

și

  1. adversari în toți cei care se opun valorilor și aspirațiilor de mai sus, în mod declarat sau în ascuns, prin vorbe ori/și prin fapte, prin mijloace civice sau politice, în țară sau în străinătate, precum anticreștinii, globaliștii, adepții ”corectitudinii politice”, islamo-fasciștii, neomarxiștii, antiromânii, atacatorii identității noastre sau uneltitorii contra suveranității naționale etc.

Sper că acum e mai clar. Pe toți cei care cred că asta e calea dreaptă îi voi primi ca un frate.

 

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Calea dreaptă”

  1. Este greu de definit de ce lumea bajbaie , dar poate intr-o expresie simpla este ca nu are repere morale in toti acesti 30 de ani , de la nici un partid , de ce fiindca , intre idee si fapta este necesara o corespondenta , restul este propaganda , de aceea lumea bajbaie si se intoarce in trecut , simplu , deoarece nu exista stabilitate , continuitate , si pragmatism . De ce fiindca inca functionam pe interesul gastii de cartier, adica profitul material , imediat , cu sustinerea ( sectorisului de cartier ) , in interesul protejarii infractiunii cu profit imediat ,Cam de mult timp , de la fanarioti incoace tot asa am functionat si tot asa vom functiona, ideolgia fara fapta , este numai propaganda . cu stima

  2. …. degeaba iti spui parerea fiindca este cenzurata – am apreciat pozitia si am adus observatii asupra simularii doctrinare in lupta asa-zis politica aratand ca minciuna se opune Adevarului.
    Desigur, anti-crestinii si crestinii-culturali dar eretici fata de credinta „cea adevarata” se aliniaza interesat sustinand fortele potrivnice Adevarului.
    Pacat, nu e prima data – inteleg pozitia aceasta drept fatarnica, fariseica.

Comentariile sunt închise.