În inima Bucovinei, despre rostul creștin și național al generației noastre

În căutarea unei generații pentru un Rost creștin și național, caravana Editurii ROST merge, pentru început, la: Bacău, pe 13 Februarie, Piatra Neamț, pe 15 Februarie și Suceava, 17 Februarie. Să ne vedem cu bine și să dezbatem cu folos!

***

Dragi prieteni bucovineni, vă invităm la o nouă conferință marca Editura ROST: ”Rostul generației noastre”, susținută de părintele profesor Mircea Bejenar și scriitorul Claudiu Târziu.

Un grup de persoane, apropiate ca vîrstă, se constituie într-o generație numai dacă este animat de aceleași valori și principii și este legat de același ideal. Și face istorie, nu este consumat de istorie.

Din acest punct de vedere, mai putem vorbi astăzi de o generație românească? Avem nevoie de ea? De ce? Și dacă da, cum se poate închega? Iată cîteva întrebări la care vor încerca să răspundă vorbitorii, în marginea a două cărți apărute recent de Editura ROST: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste”, de Claudiu Târziu, și ”Șocul referendumului”, de Cristian Curte.

Două volume care analizează trecutul nostru foarte recent, cu instrumente culturale, și care schițează liniile de forță ale unei atitudini civice. Două cărți în care veți găsi nume cunoscute ale vieții noastre publice, fapte îndrăznețe sau scandaloase, idei vechi dar bune și învățăminte care nu pot fi ignorate.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de Claudiu Târziu.

Vă așteptăm cu drag, luni, 17 Februarie a.c., ora 17.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” din Suceava, str. Mitropoliei nr. 4.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost