A.U.R. atacă demagogia partidelor parlamentare

COMUNICAT

Momentele istorice importante din existența unui popor merită marcate, sărbătorite, ținute minte. Pentru a sărbători 4 iunie, ca zi a încheierii Tratatului de Pace de la Trianon, prin care Unirea de la 1 decembrie 1918 a fost recunoscută la nivel internațional, nu e nevoie de o lege. Acest eveniment istoric există și este important pentru poporul român. Cei care aleg să îl sărbătorească o pot face indiferent dacă există sau nu o lege în acest sens.

Președintele Klaus Johannis și PSD au ales însă să ducă în derizoriu acest moment important din istoria țării. Pe de o parte, PSD a inițiat o lege marcată să consacre această zi doar pentru a-și spăla din imaginea șifonată de înțelegerile politice de culise pe care le face cu UDMR de ani de zile. De cealaltă parte, Klaus Johannis a decis să atace la Curtea Constituțională această lege pentru a-și acoperi gafa monumentală comisă când a vorbit de „vânzarea Ardealului”.

Când au fost sinceri acești actori politici? Când a fost sincer Johannis, când a acuzat PSD că vinde Ardealul UDMR sau acum? Și când a fost sincer PSD, când a lăsat să treacă niște legi în favoarea revizioniștilor unguri sau acum? Probabil niciodată. Pentru acești actori politici primează doar jocul de imagine, prezența în media, aparențele. Ei nu sunt angrenați într-o politică de substanță, care să urmărească interesul național real al poporului român: dezvoltare economică, creștere demografică, creșterea anvergurii internaționale a României.

În România, cea mai grețoasă demagogie este deopotrivă și la putere și în opoziție.

Alianța pentrun Unirea Românilor (AUR) se delimitează de această politică fățarnică, lipsită de orice aderență la interesul național și axată numai pe lovituri de imagine, care trădează o nepăsare crasă față de valori, idealuri și durerile românilor. AUR consideră că partidele perindate la guvernare în ultimii 30 de ani nu mai au nici o credibilitate din moment ce și-au dovedit lipsa de patriotism prin fapte.

AUR le cere românilor să sancționeze acest fel de a face politică, un politicianism ieftin care compromite orice idee mare, orice credință și orice năzuință legitimă a poporului român.

Alianța pentru Unirea Românilor


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost