Neurochirurg Ștefan Mindea va fi hirotonit preot. Vrednic este!

Renumitul neurochirurg Ștefan Mindea (45 de ani), tată a șase copii, va fi hirotonit preot, luni, 8 iunie 2020, la mănăstirea Văcăreștii noi, Constanța (o mănăstire nouă pe care chiar el a ctitorit-o). Acesta a locuit 35 de ani în America, unde a fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică a Centrului Medical Universitar Stanford şi profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă. Renumit pe plan mondial, medicul a ales să revină în România, în urmă cu câțiva ani, ascultând sfatul părintelui Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă.

În prezent, dr. Ștefan Mindea este diacon la biserica ”Sfânta Maria” din Constanța (lângă centrul de scafandri). Vrednic este!

“Legãtura mea cu Dumnezeu este una trainicã si statornicã. Si mã strãduiesc sã o pãstrez asa. Tot ceea ce sunt si trãiesc, îi datorez bunicii mele, o femeie simplã de la tarã, cu doar patru clase, dar cu multã fricã de Dumnezeu. Când am ajuns în America eram amãrîti si sãraci, motiv pentru care pãrintii erau foarte preocupati de a ne asigura un trai decent. Bunica rãmânea lângã noi permanent. Ea ne ducea la bisericã, ea ne-a deslusit taina rugãciunii si tot alãturi de ea am început sã postim încã de pe la 5-6 ani. Chiar dacã eram relativ mici, de la ea am învãtat cât de important este sã fim cuviinciosi, sã fim buni cu cei de lângã noi, dar mai ales sã învãtãm sã facem o jertfã cât de micã pentru Dumnezeu, care ne dãruieste atât de mult. Aceste valori constientizate în copilãrie, au constituit traiectul esential al legãturii mele cu Dumnezeu, iar punctul culminant al urcusului duhovnicesc a fost când mi-am întâlnit viitoarea sotie, care este româncã ortodoxã”, declara Stefan Mindea, într-unul din interviurile date presei din România.

Adrian Stamate


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost