”Sunt singurul candidat de dreapta, al Dreptei adevărate, creștine”

Jurnalistul Claudiu Târziu, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la funcția de primar general al Capitalei, a fost invitatul Nataliei Gherea, joi, la Interviurile Punct.News.

Redăm câteva dintre afirmațiile mai importante ale lui Claudiu Târziu și vă îndemnăm să vedeți interviul integral (în variantă video) la pe Punct.News.

(…) Natalia Gherea: Spui mereu în prezentările tale că ești singurul reprezentant autentic al Dreptei creștine. Bucureștiul, însă, a votat mai mereu cu stânga. Crezi totuși că pe alegătorul de astăzi îl mai interesează că ești de dreapta sau de stânga sau programul politic și certitudinea că va fi îndeplinit acest program?

Claudiu Târziu: Al Dreptei, pentru că dreapta, în general, este religioasă, nu poate fi dreapta nereligioasă, pentru că ea ține de tradiție și tradiția poporului nostru este credința creștină. Un program politic se naște pe baze doctrinare, nu poate să apară din neant, el are la temelia lui o filozofie politică și aceasta poate să fie de stânga sau de dreapta. Stânga și dreapta există și împart lumea în continuare așa cum știm, cel puțin de la Revoluția Franceză încoace. Nu sunt deloc de acord că Bucureștiul este favorabil stângii, pentru că Bucureștiul a votat o serie de primari care se pretindeau a fi de dreapta. Și Ciorbea, și Crin Halaicu, și Viorel Lis, și Traian Băsescu, chiar, au trecut drept candidați ai dreptei. Noi știm că ei nu sunt oameni de dreapta și că n-au făcut un program specific dreptei, dar la electorat așa au trecut. Așa că nu sunt deloc convins că Bucureștiul vrea o administrație de stânga. Bucureștiul se poate convinge singur privind rezultatele administrării de către stânga din ultimele două mandate. Și sub Oprescu, și sub Firea, Bucureștiul a avut de suferit, nu a progresat deloc, nu s-a dezvoltat și a continuat să piardă pe tot felul de găuri mulți bani din bugetul public, nu în beneficiul locuitorilor Capitalei, ci în beneficiul unor grupuri de interese.

 

(…)

Natalia Gherea: Care sunt, în opinia ta, principalele probleme ale Bucureștiului și ce soluții aduci prin programul tău de candidat?

Claudiu Târziu: Una dintre cele mai importante probleme cu care avem de-a face la nivelul Capitalei este administrarea pe sectoare. Viziunea mea este că Bucureștiul ar trebui să funcționeze sub o singură primărie generală, așa cum o fac toate marile capitale europene. Nu este admisibil, nici productiv, și nici justificat în vreun fel să trăim sub șapte administrații, șase primari de sector și un al șaptelea primar general, șapte consilii diferite cu toate aparatele corespunzătoare, încurcă foarte mult lucrurile.

De asemenea, Bucureștiul mai are o mare problemă, el nu are unde să se dezvolte, granițele lui actuale îl strâng și atunci ar avea nevoie de un spațiu de expansiune, în principal în localitățile limitrofe, dar, în opinia mea, pe întreg cuprinsul județului Ilfov. Ar trebui început cu un referendum pe care să-l facem printe bucureșteni și să vedem dacă ei sunt de acord să existe o singură primărie și un București mai mare, și apoi să trecem la celelalte măsuri esențiale.

 

(…) Natalia Gherea: Fiind un partid nou pe scena politică, pe ce echipă te-ai baza ca să îți duci proiectele la îndeplinire? Crezi că ai putea să lupți cu primarii de sector și cu toate mafiile încetățenite aici din școli și până în piețe?

Claudiu Târziu: Mă bazez pe echipa de consilieri pe care noi o propunem pentru Consiliul General al Municipiului București, o echipă formată din profesioniști, din oameni care, în general, n-au mai făcut politică de partid, oameni cu experiență în domeniile lor profesionale, cu rezultate foarte frumoase, cinstiți și hotărâți să facă ceva pentru schimbarea în bine a calității vieții în București. Atâta vreme cât există voință politică, sunt și soluții pentru a demantela aceste mafii, pentru a le îndepărta de la bugetul public și pentru a asigura un cadru competițional corect pentru toți cei care vor să facă afaceri și să trăiască în acest oraș.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost