AUR îi urează succes lui Trump

În ajunul alegerilor prezidențiale din SUA, partidul Alianța Pentru Unirea Românilor (A.U.R.) își exprimă sprijinul ferm pentru Donald Trump, devenind primul partid din România care face o astfel de afirmație.

Președintele Trump este un lider care îi inspiră pe patrioții și creștinii din toată lumea, iar exemplul lui are puterea de a schimba lumea.
Reamintim cuvintele lui istorice, rostite la a 74-a sesiune a Adunării Generale ONU:

„Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține patrioților. Viitorul aparține națiunilor suverane și independente care își apără cetățenii, își respectă vecinii și onorează diferențele care dau fiecărei țări specificitatea și caracterul ei unic.”

Ca partid conservator, AUR are cu Partidul Republican din SUA, condus de Donald Trump, profunde afinități politico-doctrinare și spirituale, bazate pe valori comune: familia, națiunea, credința, libertatea personală, politică și economică.

Alianța pentru Unirea Românilor dorește președintelui Trump succes în alegeri, reafirmându-și în același timp angajamentul față de Parteneriatul Strategic România-SUA.

Din 1997, când relația bilaterală cu SUA a fost ridicată la nivel de Parteneriat Strategic, acesta este un reper esențial al politicii externe și de securitate a României.

Alianța pentru Unirea Românilor aderă la principiile Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI, adoptate în 2011, care confirmă Parteneriatul excelent și stabilește pilonii relaţiei România–SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.

A.U.R. dorește continuarea dialogului strategic bilateral instituit în 2012 și consolidarea dimensiunii politico-militare şi de securitate.

Parteneriatul cuprinde domenii de cooperare precum apărarea, securitatea energetică, comerț și investiții, buna guvernare și lupta contra corupției, securitatea rețelelor 5G, sectorul nuclear civil.

AUR dorește aprofundarea componentei economice a Parteneriatului Strategic prin consolidarea prezenţei investiţionale americane în România, creşterea volumului schimburilor comerciale și dinamizarea cooperării bilaterale.

Un obiectiv al A.U.R. este accesul la programul Visa Waiver pentru reducerea ratei de refuz al solicitărilor de viză din partea românilor.

Comunicat AUR

 

Pentru conservarea valorilor creștine în societate, Donald Trump este de departe cel mai pro-creștin președinte pe care cred că l-a avut America în ultima perioadă. Dacă mă gândesc pe scurt, aș putea completa o listă de zece măsuri, în cheie creștină, care m-au bucurat mult:

  1. A reintrodus în discursul public al Casei Albe raportarea la spiritualitatea creștină, un tabu în ultimele mandate;
  2. A susținut prezența simbolurilor creștine în instituții și spațiul public, a crucilor memoriale, a Bibliei;
  3. A luat poziție față de persecuția creștinilor în lume, a finanțat programe în această direcție:
  4. A luat poziție și măsuri politice împotriva avortului în luna a noua de sarcină;
  5. A întrerupt finanțarea din banii publici a Plannet Parenthood, o organizație care promovează cultură a avortului;
  6. A pus capăt infiltrării ideologiei gender în instituțiile publice;
  7. A susținut deschiderea lăcașurilor de cult atunci când unii politiceni au impus măsuri discriminatorii;
  8. A participat la Marșul pentru Viață, uimitor pentru Casa Albă;
  9. A susținut oferirea de asistență medicală pentru toți copiii ce se au semne vitale, poziționându-se împotriva așa-zisului „avort postnatal”, privarea de asistență medicală a acestora;
  10. A numit în posturi cheie persoane cunoscute pentru susținerea valorilor creștine conservatoare, vicepreședintele Pence fiind o revelație conservatoare.

Sunt măsuri concrete, dincolo de manipulările media. De aceea comunitățile catolice din State au anunțat 5.400 de liturghii în care se vor ruga pentru președintele Trump, în contrast evident cu declarația dubitativă a Papei, cu care președintele s-a întâlnit astăzi.

Pentru România, cea mai religioasă țară europeană, președintele Trump este un aliat, pe axa de valori.

 

Eduard Dumitrache, pe Facebook


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost