Răspuns unor „intelectuali publici”

Fără să-i întrebe nimeni, cei mai înțelepți și mai drepți dintre cetățeni, părerologii autointitulați „intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice”, au considerat necesar să revină cu explicații în ceea ce privește dreptul constituțional la liberă exprimare, respectiv atitudinea politică a partidului parlamentar AUR.

În timpul celei mai grave crize socio-economice din ultimele decenii pe care o traversează țara noastră, „militanții pentru drepturile omului” consideră necesar să critice, apelând la denaturări și dezinformări, o formațiune politică votată, cu două luni în urmă, de peste 550.000 dintre cetățeni. Profesorul Adrian Miroiu, una dintre cele mai strălucite minți ale filosofiei politice contemporane, consideră că reprezentanții acestui partid susțin „puncte de vedere fasciste sau rasiste”. O declarație elucubrantă, în sprijinul căreia nu aduce nicio probă. O părere.

De asemenea, pseudo-istoricul M. Hodor, funcționar public în cadrul C.N.S.A.S., mai faimos pentru ofensa adusă memoriei victimelor experimentului criminal de la Pitești, afirmă că „nu am cerut nicidecum chestii anti-democratice, să-i scoatem în afara legii, să nu mai vorbim cu ei”. O minciună nerușinată, ca de altfel întreaga operă a acestui „cercetător”. În petiția adresată liderilor coaliției de guvernare, „intelectualii publici” au solicitat tocmai „boicotarea liderilor și încetarea imediată a dialogului cu AUR”. În continuarea argumentelor sale, funcționarul public menționează că „toate mesajele promovate de când au devenit o forță politică mai cunoscută sunt constant niște mesaje xenofobe, antisemite pe alocuri”.

Stimate domnule funcționar public, vă somăm să aduceți la cunoștința opiniei publice care sunt, mai precis, „mesajele xenofobe și antisemite” ale reprezentanților partidului A.U.R.

În aceeași ordine de idei, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu își exprimă opinia privind „imposibilitatea” dialogului cu „partidele care sunt în mod vădit extremiste și fasciste”. Nu putem să nu fim de acord cu punctul de vedere al decanului Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, fără doar și poate o somitate academică. Alianța pentru Unirea Românilor, național-conservatoare, nu va sta niciodată la masă și nu va discuta cu formațiuni extremiste sau fasciste.

La rândul nostru, în calitate de reprezentanți ai unei forțe politice parlamentare, suntem îngrijorați de proliferarea în spațiul public a manipulării, a intoleranței și a urii.

Și pe această cale, facem un apel public la dialog, la rațiune și la onestitate!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Răspuns unor „intelectuali publici””

  1. BRAVO BÀIETI !
    Và admir si và iubesc!
    Sunteti tari! FITI TARI!
    Acesti asa-zisi „intelectuali publici” n-au fàcut si nu fac nimic pentru ca în Romania sà scadà hotia, minciuna si coruptia. Iar acum, vezi Doamne, i-a apucat grija tàrii!
    În loc sà se ocupe si sà atace politicienii hoti si corupti – cu care, din pàcate, ei, ”intelectualii publici” au cochetat si cocheteazà continuu, în loc sà facà aceasta, ei se atacà la niste oameni nevinovati ca voi.
    Nici eu n-am fost si nu sunt de acord cu niste atitudini de circ ale Doamnei Sosoacà, dar nu vàd ce s-ar putea reprosa Domnilor George Simion si Claudiu Târziu.
    Ei, asa zisi ”intelectuali publici” và vor intimida mereu, dar voi sà fiti tari si sà nu và làsati intimidati.
    BRAVO VOUÀ!
    CINSTE VOUÀ!

    Marian Costache
    Montréal,Canada

  2. Exista in folclorul roman de tip urban sau rural , o simpla zicere ‘ cum e turcul e si pistolul ” adica in limbajul sofistificat , filozofic de astazi se transpune in ” spune-mi ce vrei , ca sa spun ce bani ei ‘ , mai mult de atat , mereu dezinformarea este mana in mana cu asa zisa informare mediatica , acoperim interesul personal sau de grup prin ‘ poleiala ” adevarului suprem cunoscut de ” intelectualul , ” suprem ” , pe principiul personajelor lui Caragiale , in scopul asa zisei exprimarii liberale democratice , avand la baza tot o zicala urbana romaneasca adica ” ce stie taranul ce-i ciocolata , mananca hartia arunca bucata ‘ , Poate aici trebuie umblat , taranul , adica prostul de votant a stiut mereu si binele si raul , dar intre doi , sau trei , sau patru ,sau grupuri mari de infractori cu ‘ staif democratic si statal ” , a ales saracul ,raul cel mai mic , sperand ca va fii bine , asa cum de sute de anii tot face . Domnii ” intelectuali ‘ sa nu uite ca ” MEIN KAMF ” a fost scrisa de Hitler , la cerea si sustinerea inelectualiilor germani din aceea vreme , in folosul lor de moment
    , pe baza doctrinei unui alt intelectual si filozof german , Nietzsche , dar mari analisti ai vremurilor noaste mediatice , sunt numai de carton si televizor , ce nu face omul fara caracter pentru un ban in plus , orice , numai ” acoperit ” sa fie . cu respect

Comentariile sunt închise.