Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre oprirea deputatului George Simion la granița cu Republica Moldova: Un afront adus României de către autoritățile de la Chișnău!

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat faptul că deputatului AUR George Simion,a fost oprit, duminică, la granița cu Republica Moldova.

Nu este acceptabil să fie tratat astfel. Este un afront adus României de către autoritățile de la Chișnău. Și e de nesuportat, a subliniat liderul AUR, Claudiu Târziu.

Redăm integral comunicatul postat, duminică, pe Facebook, de co-președintele AUR, Claudiu Târziu.

„George Simion, co-președinte al AUR și deputat al României, este ținut de cîteva ore la granița de pe Prut, cu interdicție de a intra în cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova.

Fratele George a încercat să ajungă astăzi la Chișinău, pentru a putea participa la funeraliile naționale ale marelui om de cultură și patriot român Nicolae Dabija, pe care l-a cunoscut și alături de care a luptat pentru idealul Reîntregirii. Nu i s-a permis, drept care rămîne peste noapte în vama Albița – Leușeni, așteptînd ca oficialitățile de la București și Chișinău să rezolve această situație inadmisibilă pentru un demnitar român.

Lui i se vor alătura mai mulți parlamentari AUR. Pînă dimineață sau cît va fi nevoie.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova în urmă cu doi ani și jumătate, pe cînd era doar un activist civic. Nici atunci și nici acum nu i s-a comunicat motivul pentru care nu mai poate avea acces pe teritoriul Republicii Moldova. Un proces deschis pentru anularea acestei decizii trenează de tot atîta timp.

Astăzi, George Simion nu mai e însă numai un ong-ist unionist, este demnitar al României. În virtutea acestei calități și a relațiilor speciale dintre cele două state românești, nu este acceptabil să fie tratat astfel. Este un afront adus României de către autoritățile de la Chișnău. Și e de nesuportat.

De aceea, am cerut intervenția de urgență, energică și pe deplin motivată a Ministerului de Externe român. Încă o așteptăm.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu ne-a promis că va face tot ce depinde de domnia sa pentru a rezolva acest incident diplomatic.

Știm că, dacă vrea, Bucureștiul poate fi foarte convingător la Chișinău. Mai ales într-un astfel de caz, care poate reseta relațiile diplomatice dintre cele două state.”

Reamintim că deputatul George Simion, co-președinte AUR, a ajuns, duminică la vama Albița-Leușeni, cu intenția de a intra în Repubica Moldova, însă a fost oprit la frontieră.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost