UPDATE: Co-președintele AUR, George Simion, interzis în Basarabia. Demnitarul român solicită intervenția MAE de la București

ACTUALIZARE ORA 17.45

Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, a transmis partidul AUR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Simion este blocat la vama Leușeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veșnice. De asemenea, deputatul dorește să participe și la funeraliile omului de cultură.

Știrea inițială

Co-președintele AUR,  deputatul George Simion, a ajuns, duminică la vama Albița-Leușeni, cu intenția de a intra în Repubica Moldova, însă a fost oprit la frontieră.

Deputatul George Simion a explicat, într-o intervenție pe Facebook, că este acolo „în calitate de demnitar,  la invitația parlamentarilor din Republica Moldova”.

„Dumneavoastră aveți interdicție de a intră până în 2023”, i-a transmis vameșul, potrivit înregistrării video.

„Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație.”, a fost răspunsul deputatului George Simion.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „UPDATE: Co-președintele AUR, George Simion, interzis în Basarabia. Demnitarul român solicită intervenția MAE de la București”

  1. Exista o legislatie in acest , sens , ramane de vazut , motivatia interdictiei , care nu o precizeaza comunicatul vamii Modovene , dar avem un Minist.de Externe , care referitor la imunitatea parlamentara ar trebui in acest caz sa se autosesizeze.

Comentariile sunt închise.