Decizie istorică a Justiției din Belgia: Guvernul belgian trebuie să anuleze toate restricţiile, în cel mult 30 de zile

Un tribunal din Bruxelles a ordonat, miercuri, guvernului belgian să ridice în termen de 30 de zile toate măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei, a confirmat Ministerul de Interne pentru agenţia dpa, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, în caz de neconformare, guvernului îi va fi aplicată o penalitate de 5.000 de euro pe zi.

Acţiunea în justiţie a fost introdusă de Liga Drepturilor Omului, care a argumentat că nu a fost prezentată baza legală a măsurilor respective şi că, prin urmare, ordinele ministeriale care stabileau restricţiile sunt ilegale.

Belgia a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea tuturor magazinelor cu produse neesenţiale, unde accesul este permis doar cu programare. De asemenea, toate călătoriile în afara ţării sunt interzise, cu excepţia celor esenţiale, cum sunt cele în scop profesional sau pentru îngrijirea unui membru de familie în străinătate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Decizie istorică a Justiției din Belgia: Guvernul belgian trebuie să anuleze toate restricţiile, în cel mult 30 de zile”

  1. Acolo este o justitie adevarata, aici este o justitie la comanda, niciodata nu vom vedea o asa decizie la justitia romana , care ingroapa dosare cu probe reale , dar sa i-a decizii privind ilegalitatea restrictiilor, este o poveste de adormit copiii.

Comentariile sunt închise.