Fundația Corneliu Coposu, reacție la demiterea fostului deținut politic Octav Bjoza: Nu putem lăsa ca memoria eroilor martiri ai neamului românesc să fie batjocorită

Fundația Corneliu Coposu solicită premierului Florin Cîțu să revină asupra deciziei de demitere a domnului Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989.

Nu putem lăsa ca memoria eroilor martiri ai neamului românesc sa fie batjocorită, a subliniat președintele executive al  Fundației Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim.

„În dimineața zilei de 16 martie 2021, la o săptămână de la comemorarea zilei naționale a foștilor deținuți politic anticomuniști(9 martie), am aflat cu surprindere și profundă indignare de demiterea d-lui Octav Bjoza, președinte al A.F.D.P.R., din funcția de subsecretar de stat al guvernului condus de dl. Florin Câțu.

Membrii Fundației Corneliu Coposu adresează d-lui prim-ministru rugămintea de a reveni de indată asupra acestei nedrepte decizii, deoarece președintele A.F.D.P.R. reprezintă suferința și jertfa celor care au luptat împotriva terorii comunisto-bolșevice și nu putem lăsa ca memoria eroilor martiri ai neamului românesc sa fie batjocorită”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Ion-Andrei Gherasim.

Reamintim că Octav Bjoza a fost demis, luni noaptea, de premierul Cîțu, din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989.

Decizia premierului Cîțu a declanșat un val de revoltă. Liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu, i-a solicitat premierului Cîțu, marți, să revină asupra acestei decizii.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost