Jurnalistul Mihai Morar: Pe lângă dispariția respectului pentru Școală, a dispărut și respectul pentru Lege. Cum să le explici copiilor tăi că s-au născut într-o țară condusă după capricii, nu după principii?

Jurnalistul și realizatorul de radio Mihai Morar a comentat, printr-o postare pe Facebook, anunțul ministrului Educației privind prelungirea vacanței în toată luna aprilie.

Școala românească nu intră într-o vacanță de o lună. Școala românească a dispărut fără urmă de cel puțin un an de zile, a subliniat Mihai Morar.

„O țară fără școală.

Așa s-a hotărât. De pe o zi pe alta. Vacanța de primăvară va dura 1 lună. Anul școlar se va prelungi, probabil, inclusiv în iulie. Vacanța mare o să cadă într-o miercuri.

Cum să îi faci pe copii conștienți că Școala e importantă, când, de ani de zile, pentru cei care conduc țara Școala nu înseamnă nimic?!? Unul după altul, miniștri Educației au dat dovadă de inconstanță, inconștiență, incompetență…cel puțin.

Trăim vremuri în care cel mai important e să te adaptezi, să fii pregătit pentru schimbare. Dar pentru asta ai nevoie de maturitate emoțională. Copiii, e drept, trebuie să învețe să se adapteze și ei. Dar stresul la care sunt expuși și supuși, des și în mod repetat, nu e prea mare, oare, pentru niște vârste în plină formare emoțională?

Pe lângă dispariția respectului pentru Școală, a dispărut și respectul pentru Lege. “Mami, de ce nu mergem la școală?” Nu le poți răspunde “Așa spune la Lege!” Pentru că, în capul țării, ce e lege azi, mâine poate să nu mai fie valabilă. Cum să le explici copiilor tăi că s-au născut într-o țară condusă după capricii, nu după principii?

Școala românească nu intră într-o vacanță de o lună. Școala românească a dispărut fără urmă de cel puțin 1 an de zile. Iar noi avem de crescut “o țară fără Școală”,”, a scris, pe Facebook, jurnalistul Mihai Morar.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Jurnalistul Mihai Morar: Pe lângă dispariția respectului pentru Școală, a dispărut și respectul pentru Lege. Cum să le explici copiilor tăi că s-au născut într-o țară condusă după capricii, nu după principii?”

  1. Respectul pentru lege a disparut de 30 de ani , fiindca legea s-a aplicat ” cum vor muschii mei ” vorba unui personaj celebru , din potichia romana , in tara ” fanariotilor ” si copiii sunt de doua feluri , de ” fanariotii ” la club si televizor , si altii muritori de foame tot la televizor , la emisunea ” ajutati daca aveti cu ce ” sau la ” cornu , marmelada si iaurtul ” . domnule , ca in Romania in timpul razboiului celui de al doilea razboi mondial si in seceta din 46. Dar suntem totusi in Europa , poate ca pozitie geografica , doar atat.

Comentariile sunt închise.