UPDATE. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai. În vacanță nu se fac cursuri online

ACTUALIZARE ORA 17:30

Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai, în vacanță nu se fac cursuri online, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță EduPedu.ro.

„Am propus o serie de modificări la structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje: propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale fie că vorbim de Paștele catolic în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cel ortodox în data de 2 mai. Deci vacanța de primăvară prelungită cu trei săptămâni începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În așa fel în perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectiva epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Știrea inițială

Deși ministrul Sorin Cîmpeanu a dat de înțeles că nu este de acord cu închiderea școlilor, cel puțin în cazul Capitalei, ministrul Eduației a anunțat, marți, o propunere surprinzătoare, anume extinderea vacanței de primăvară în toată luna aprilie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că ia în considerare, în actualul context epidemiologic, extinderea vacanţei de primăvară astfel încât aceasta să includă Sărbătorile pascale Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, anunță Agerpres.

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru- extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat.

Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior, potrivit sursei citate.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai. În vacanță nu se fac cursuri online”

Comentariile sunt închise.