Medic psihiatru, despre şcoala online: Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viață fictivă

Orele petrecute la calculator în școala online, lipsa de oxigenare a creierului şi lipsa de socializare vor crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă, avertizează medicul psihiatru Georgia Mocanu, citată de Adevărul.

Georgia Mocanu, medic la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi, spune că închiderea şcolilor şi cursurile online nu au adus nimic bun copiilor.

„Din punctul meu de vedere, şcoala online nu a adus niciun beneficiu. Nici pandemiei, motivul principal care a dus la acest lucru, nici copiilor, nici părinţilor, nici cadrelor didactice. Nici acum, nici pe viitor. Copiii pot fi foarte disciplinaţi, spre deosebire de adulţi, iar dacă le spui că trebuie să poarte masca, o vor purta. Eu cred că nu le-am acordat destulă încredere copiilor noştri. Iar dacă ar fi să adresez o întrebare celor care au decis închiderea şcolilor, i-aş întreba dacă cineva a făcut un studiu, prin care să se ştie cu cât exact s-ar reduce rata infectării dacă stau copiii acasă, sau cu cât ar creşte dacă s-ar duce la şcoală. De asemenea, aş vrea să ştiu dacă cineva a cerut unui for al psihologilor pediatri sau pediatrilor”, afirmă Georgia Mocanu, medic psihiatru, potrivit sursei citate.

În ultima perioadă, spune psihiatrul Georgia Mocanu, a observat că printre pacienţi sunt şi părinţi, care susţin că niciodată nu şi-ar fi imaginat că vor ajunge la psihiatru pentru consult.

„Părinţii încearcă să se descurce cum pot ei mai bine. Nu este aceeaşi situaţie la fiecare. Există părinţi unici cu câte un copil sau cu doi, există familii în care ambii muncesc plecând de acasă, iar copiii stau cu bonele sau bunicii. Există familii cu mai mulţi copii, care fac şcoală în acelaşi timp, cu părinţi care muncesc de acasă.Sunt multe situaţii. Eu îi sfătuiesc doar să aibă răbdare, că vom trece şi peste asta. Cu calm şi răbare, vom reveni la o normalitate. Vin la cabinet oameni care îmi spun că niciodată nu şi-ar fi imaginat că vor ajunge la mine pentru consult. Sunt depăşiţi de situaţia şcolilor online, având doi, trei copii, care fac şcoală online în acelaşi timp. Să ne amintim cât de afectaţi eram ca părinţi, când copiii petreceau prea mult timp în fata calculatorului. Cum psihologii ieşeau pe toate canalele media să ne spună să reducem numerele de ore petrecute de copil la TV, calculator, telefon. Se insista pe socializare, pe mişcare”, declară psihiatrul Georgia Mocanu.

Medicul se teme că lipsa de socializare din timpul pandemiei, lipsa de mişcare, vor crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă în lumea virtuală, incapabili să se simtă bine în societate.

„Se va spune că acum scopul este scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV 2, dar dacă s-ar fi întors la şcoală aceşti copii, cu cât ar fi crescut? Însă punând în balanţă orele petrecute la calculator, lipsa de oxigenare a creierului, lipsa de joacă, de mişcare, de socializare, ce vor face pe viitor? Va crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viaţă fictivă în lumea virtuală, incapabili să se simtă bine în societate. Se vor crea tulburări de personalitate! Aceste tulburări de personalitate sunt patternuri pentru viitoarele boli psihice”, avertizează medicul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Medic psihiatru, despre şcoala online: Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali, cu o viață fictivă”

  1. Acesta este si scopul pentru viitor , o masa de manipulanti , dependenti sociali , care sa asigure votul , modelul afro-american din SUA , in anii 70 , care isi arata consecintele acum.

Comentariile sunt închise.