Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Adeverinţă de vaccinare sau test negativ, posibile condiţii de acces la evenimente în aer liber

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, propune ca accesul spectatorilor la evenimentele medii şi mari în aer liber să poată fi realizat în baza unei adeverinţe de vaccinare, a unui test negativ sau a unui document că participantul a trecut prin boală.

Declararația ministrului Culturii a fost făcută, marți, la Digi 24.

„În acest moment suntem în discuţii cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii şi mari in aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta.

Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a spus Bogdan Gheorghiu la Digi24.

Ministrul a mai spus că instituţia pe care o conduce pledează pentru „lipsa unei limite de spectatori, în cazul în care toată lumea care a intrat acolo este ori vaccinată, ori testată, ori imunizată”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Adeverinţă de vaccinare sau test negativ, posibile condiţii de acces la evenimente în aer liber”

Comentariile sunt închise.