Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea: Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar cetăţenii nu vor mai putea călători în străinătate fără ea

Cartea de identitatea electronică nu este obligatorie, însă fără acest document cetăţenii nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării, a anunțat, joi, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, informează Agerpes.

Declarația, cel puțin surprinzătoare, a fost făcută, joi, la cea de-a 25-a ediţie a evenimentului Ziua Comunicaţiilor.

Cetățenilor care pun la îndoială cartea de identitate electronică le oferim posibilitatea de a fi beneficiarii în continuare a unei simple bucăţi de plastic cu care se vor putea identifica în faţa instituţiilor publice din România, dar nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării, a subliniat Octavian Oprea, potrivit sursei citate.

„Aşa cum în momentul de faţă ne logăm cu Facebook şi Gmail într-o platformă privată, ne vom putea loga cu această identitate electronică o singură dată şi vom putea naviga nestingheriţi în orice platformă electronică.

Cartea de identitate electronică vine la pachet cu multe alte beneficii. Ea nu va fi obligatorie, pentru că există, din păcate, şi cetăţeni care pun la îndoială modul în care datele sunt stocate, faptul că această carte de identitate electronică le va încălca anumite drepturi, ceea ce nu e adevărat.

Lor le vom putea oferi posibilitatea de a fi beneficiarii în continuare a unei simple bucăţi de plastic cu care se vor putea identifica în faţa instituţiilor publice din România, dar nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării”, a explicat şeful ADR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea: Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar cetăţenii nu vor mai putea călători în străinătate fără ea”

Comentariile sunt închise.