Senatorul Claudiu Târziu (AUR): De ce refuză Guvernul Cîțu să dezbată PNRR în Parlament? Pentru a ascunde negocierea catastrofală în fața „Înaltei Porți” de la Bruxelles?

Guvernul Cîțu refuză ca Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe baza căruia România ar putea să primească 29 de miliarde de euro de la UE, să fie dezbătut în Parlament, în contextul în care nu a reușit, până în prezent, să convingă autoritățile de la Bruxelles să aprobe proiectul României.

În acest context, se întreabă senatorul Claudiu Târziu, de ce refuză premierul Cîțu să trimită PNRR în Parlament?

„De ce Guvernul Cîțu refuză cu obstinație să dezbată în Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență?

Oare pentru a ascunde opiniei publice negocierea catastrofală, diletantismul flagrant și prestația jenantă a tandemului Cîțu-Ghinea în fața „Înaltei Porți” de la Bruxelles? Sau pentru a decide, după bunul lor plac, încotro să direcționeze cele 29 de miliarde de euro?”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

De altfel, senatorul Claudiu Târziu a explicat, miercuri, într-o intervenție în plenul Senatului, care este poziția partidului AUR față de PNRR.

„Partidul AUR a solicitat în repetate rânduri ca acest Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR), document de importanță covârșitoare în ceea ce privește strategia de reformă și investiții pentru următorii ani, să fie asumat și supus votului în plenul celor două camere ale Parlamentului.

Încă o dată, Guvernul condus de premierul Cîțu, a ales să ignore forul reprezentativ suprem al poporului român și ne cere să-i aprobăm astăzi o Ordonță de Urgență, care nu face absolut nicio referire la Parlament”, a precizat liderul AUR.

Potrivit acestuia, Parlamentul reprezintă poporul, iar poporul va returna- prin taxe și impozite- acești bani pe care România o să-i primească de la UE, în cea mai mare parte ca împrumut.

„Reafirm și întăresc poziția partidului nostru. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține oportunitatea și necesitatea implementării acestui plan național, însă nu putem fi de acord cu acest modus operandi al Guvernului, care ignoră o putere importantă în Stat, ignoră Parlamentul. Nu vom ezita să repetăm ceea ce considerăm că este onest și firesc, PNDR trebuie dezbătut și votat în Parlament. În consecință, votul grupului parlamentar AUR din Senat este de abținere”, a spus, miercuri, în plenul Senatului, co-președintele Aur, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost