UE ar putea să interzică creșterea găinilor în cuști

Uniunea Europeană ar putea să interzică creșterea găinilor ouătoare în cuști, o dezbatere în acest sens fiind programată pentru data de 15 aprilie, a anunțat, pe Facebook, europarlamentarul român Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii.

Potrivit acestuia, după audierea publică, Parlamentul European va avea o rezoluție privind utilizarea cuștilor și bunăstarea animalelor, suspendarea utilizării acestora vizând și alte animale, nu doar găinile ouătoare

„1,6 milioane de cetățeni europeni vor eliminarea cuștilor pentru găinile ouătoare. Iar o dezbatere publică cu acest subiect, intitulată „Inițiativa Cetățenilor referitoare la interzicerea cuștilor” urmează să aibă loc pe 15 aprilie.

La 1 ianuarie 2012, Uniunea Europeană a interzis folosirea bateriilor convenționale pentru producția de ouă și a impus utilizarea cuștilor modificate, „îmbunătățite”. PPE susține inițiativa cetățenilor și intenționează să propună interzicerea cuștilor îmbunătățite pentru găinile ouătoare începând cu 2027 și compensarea fermierilor care au făcut investiții în aceste cuști.

În același timp, PPE susține și interzicerea importurilor, care nu respectă standardele UE.

După audierea publică, Parlamentul va avea o rezoluție privind utilizarea cuștilor și bunăstarea animalelor, suspendarea utilizării acestora vizând și alte animale, nu doar găinile ouătoare”, a anunțat, joi, pe Facebook, europarlamentarul Dan Motreanu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost