Arcașii și răzeșii moldoveni, comemorați la stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului din nordul Bucovinei

La stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului, în cea de-a doua zi de Paști, au fost comemorați arcașii și răzeșii moldoveni, informează Agenția BucPress.

„A devenit o frumoasă tradiție ca în fiecare an, în cea de-a doua zi de Paști, românii din nordul Bucovinei și de pretutindeni să se adune în legendarii Codri ai Cosminului lângă Stejarul secular al Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a înălța rugăciuni în memoria arcașilor și răzeșilor moldoveni, care și-au sacrificat propria viață, apărând credința neamului și vetrele noastre străbune.

Și în acest an un sobor de preoți, în frunte cu protopopul raionului Hliboca, Ioan Gorda,  au oficiat un serviciu divin, iar liderii asociațiilor românești din nordul Bucovinei au abordat diverse probleme cu care se confruntă comunitatea românească din Ucraina – învățământul în limba maternă în școlile din Ucraina, credința strămoșească, aspecte socio-culturale, adresând, în același timp mesaje de felicitare cu prilejul luminoaselor sărbători de Paști românilor din Bucovina și din întreaga lume”, a scris sursa citată.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost