Germania: Anumite drepturi și libertăți, doar pentru persoanele vaccinate, de duminică noaptea

În Germania, persoanele vaccinate sau care au fost bolnave de covid vor beneficia de drepturi și libertăți în plus față de persoanele nevaccinate, începând de duminică noaptea, au transmis agențiile de presă internaționale.

Astfel, cetățenii care sunt considerați imunizați prin vaccinare sau prin boală nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social, transmite dpa, citată de Agerpres.

Totodată, potrivit sursei citate, persoanele vaccinate se vor putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. De asemenea, persoanele complet imunizate vor scăpa de carantină după revenirea din călătorii şi nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de servicii.

Obligativitatea de a purta măşti de protecţie şi de a menţine distanţarea socială va continua să fie impusă în anumite situaţii şi clădiri.

Peste 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin, a anunţat vineri Institutul Robert Koch, iar un procent de 8.8% a fost complet vaccinat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost