Mandatul doctorului Alexandru Rafila la Organizația Mondială a Sănătății se încheie. Oficial, cel puțin

Dr. Alexandru Rafila a confirmat, luni seara,  că mandatul prin care a reprezentat România la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se încheie, o altă țară urmând să înlocuiască România în Comitetul Exectutiv al OMS, anunță R3Media.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, dacă mandatul său de reprezentare a României la OMS se apropie de sfârșit, dr. Alexandru Rafila a răspuns:

„Mandatul (meu-n.red) se încheie, se încheie și mandatul României la OMS”.

„Chiar în această Adunare mondială a Sănătății va fi o altă țară care va înlocui România în Comitetul Executiv al OMS. Probabil peste 10, 15 sau 20 de ani vom avea din nou șansa ca să ocupăm această poziție, dacă vor exista în acel moment persoane calificate”, a explicat dr. Alexandru Rafila.

Dr. Alexandru Rafila reprezintă România la OMS din anul 2014. După trei ani de când a devenit reprezentant al României în acest for, dr. Alexandru Rafila a fost desemnat să facă parte din Comitetul Executiv al OMS, reprezentând, din 2018, întreaga regiune europeană.

Potrivit sursei citate, că la sfârșitul anului trecut, Dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, a confirmat, că este fiul fostului șef al Securității Arad.

Cea de-a 74-a Adunare Mondială a Sănătăţii are loc între 24 mai şi 1 iunie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost