Noi crime staliniste ies la iveală după mai bine de 80 de ani. Au fost descoperite zeci de gropi comune, unde au fost executați peste 14.000 de oameni

Crimele regimului stalinist nu sunt cunoscute în totalitate nici după zeci de ani de la comiterea lor, descoperiri recente confirmând că numărul victimelor este mult mai mare decât estimările oficiale.

Cel mai recent exemplu vine dintr-un loc de execuție cunoscut în epoca lui Stalin, situat în afara Moscovei, unde au fost descoperite zeci de gropi comune.

Succesorul KGB, actualul FSB, estimează că până la 14.000 de oameni au fost împuşcaţi şi aruncaţi în morminte comune, în poligonul Kommunarka, între anii 1937-1941, scrie Digi24, care citează The Moscow Times.

Potrivit sursei citate, în zona menționată au fost descoperite 134 de gropi comune.

„Efortul de sistematizare a listei celor executaţi şi corelarea acesteia cu gropile descoperite urmează de-acum înainte”, a spus Roman Romanov, directorului Muzeului de Istorie a Gulagului din Moscova, care a condus această investigaţie.

Kommunarka a fost unul dintre cele trei câmpuri de execuţie din Moscova utilizate de poliţia secretă a lui Stalin în anii 1930.

Celelalte două sunt la cimitirul Donskoye şi Butovo, la aproximativ 5 kilometri sud de şoseaua de centură a Moscovei, unde istoricii estimează că cel puţin 30.000 de oameni au fost executaţi în regimului lui Stalin, în anii 1937-1938.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Noi crime staliniste ies la iveală după mai bine de 80 de ani. Au fost descoperite zeci de gropi comune, unde au fost executați peste 14.000 de oameni”

  1. Un Stalin criminal ca și cei de azi! Condamni un om ca are o alta părere ca a Ta! Pana când va fi asa? Sigur pana la.. Apocalipsa, cine o va lua de la început!?

Comentariile sunt închise.