Ungaria oferă un sprijin financiar de șapte milioane de euro maghiarilor din Transcarpatia. Banii vor ajunge la familii cu copii mici, medici, actori sau sportivi

Ungaria va acorda, în acest an, un sprijin financiar de aproximativ șapte milioane de euro maghiarilor ce locuiesc în Transcarpatia.

Anunțul a fost făcut, marți, la Budapesta, de secretarul de stat pentru politici naționale, Janos Arpad Potapy, informează BucPress.

Potrivit secretarului de stat, comunitatea maghiară din Transcarpatia se află într-o situație dificilă. Sprijinul financiar va fi acordat medicilor sau asistenților sociali, precum și familiilor care au copii mici.

Totodată, există ajutor de stat pentru cei care lucrează în instituții de învățământ, presa în limba maghiară, pentru actori, interpreți de diferite genuri, reprezentanți ai sportului, culturii, bibliotecari etc.

Vasyl Brenzovych, președintele Societății de cultură maghiară din Transcarpatia (KMKS), a mulțumit guvernului maghiar pentru sprijinul acordat. El a menționat că pentru prima dată de-a lungul anilor  în Ucraina s-a observat  o situație „prea dificilă” pentru ungurii din Transcarpatia. El a subliniat că ungurii de peste hotare necesită acest sprijin din partea Patriei-mame, scrie sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost