Vicepremierul Dan Barna (USR PLUS): Vârsta de pensionare, în funcție de speranța de viață, în creștere peste tot în UE. Generația numită „decreței” se apropie de pensionare

Crește sau nu crește vârsta de pensionare- o întrebare din ce în ce mai auzită în spațiul public, dar care nu a primit niciun răspuns concret și coerent din partea guvernanților.

În timp ce ministrul Muncii, Raluca Turcan (PNL), a negat că s-ar lua în calcul creșterea vârstei de pensionare, fiind vorba mai degrabă de o șansă acordată celor care doresc să rămână în activiate după 65 de ani, vicepremierul Dan Barna (USR PLUS) a confirmat că Ministerul Muncii lucrează la o nouă lege a pensiilor.

Vicepremierul Dan Barna a explicat, miercuri, în Parlament, că legea pensiilor trebuie calibrată în funcție de speranța de viață, care „a crescut peste tot”,  a informat Agepres.

„În România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. (…) Nici eu nu am spus aşa ceva (că s-ar modifica vârsta de pensionare – n.r.). Am spus că, în momentul de faţă, vorbim de o nouă lege a pensiilor şi că acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranţa de viaţă, este o realitate la care ne uităm. (…)

Este o temă importantă. Sunt convins că fiecare român înţelege. Din moment ce astăzi, suntem în situaţia să tot reglăm pensiile din urmă, (…) să recalculăm punctul de pensie şi avem acest mecanism care creează dezechilibre, este nevoie de o nouă abordare a întregului sistem. Uitându-ne şi pe ceea ce se întâmplă cu acele generaţii numite ‘decreţei’, care se îndreaptă spre vârsta de pensionare, sistemul nu poate să rămână sustenabil dacă nu facem aceste modificări”, a adăugat vicepremierul Dan Barna, potrivit sursei citate


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Vicepremierul Dan Barna (USR PLUS): Vârsta de pensionare, în funcție de speranța de viață, în creștere peste tot în UE. Generația numită „decreței” se apropie de pensionare”

  1. Dar despre sprijinirea natalității și apărarea familiei nici vorbă. Au plecat milioane de români din țară și mulți dintre cei care au rămas nu prea mai au chef să facă copii. Femeile vor să fie ”puternice și independente” și privesc nașterea de prunci ca pe o povară.
    Cât tupeu pe acești politicieni, care nu văd decât problema, dar RĂDĂCINILE le ignoră complet. Sau o fac în mod deliberat, ei,cei care sprijină ”mândria” deviațiilor sexuale și vor ”drepturi” pentru alți deviați, ”genuri„ și alte mizerii, orice ideologie care atacă familia și erodează la edificiul acesteia.

Comentariile sunt închise.