Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre PNRR: Nu sunt reforme, sunt acțiuni împotriva poporului român. O ultimă Mare Privatizare a tot ce a mai rămas neînstrăinat în această țară

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat dur măsurile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și faptul că nu au fost dezbătute în Parlament, desi vor afecta românii pe termen lung.

Senatorul Claudiu Târziu a subliniat că AUR a cerut, cu fermitate, de la bun început, ca acest Plan, care angajează mai multe Guverne și care obligă românii să suporte costuri importante, să fie dezbătut în mod real în Parlament.

„PNRR nu este un pachet de reforme în beneficiul și înspre bunăstarea românilor, ci un ansamblu de acțiuni în răspărul unei redresări oneste, care să aibă efectele pe care le dorim cu toții. Acest Plan nu este decît un ajutor de înmormîntare, o ultimă Mare Privatizare a tot ce a mai rămas neînstrăinat în această țară”, a spus senatorul Claudiu Târziu, miercuri, în Plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit acestuia,  miercuri a avut loc „un simulacru de dezbatere”, ceea ce reprezintă „o jignire adusă întregului popor român”.

„Așa-zisul concept de „redresare și reziliență” va însemna, de fapt, aservire totală, renunțare la orice urmă de suveranitate și înstrăinare a tot ce a mai rămas din economia românească, în favoarea unor interese străine de noi.

Reformele propuse prin PNRR vor fi catastrofale pentru România, iar contribuția României la UE va crește la 2% din VNB (Venitul Național Brut), nu la 1,4% precum greșit a scris presa, căci se adaugă o mărire temporară de 0,6% a plafonului pentru fiecare țară”, a explicat liderul AUR.

Cine va pierde?

„Noi toți, în general. Dar, în special, pensionarii și oamenii cu venituri mici, care-și vor vedea salariile și pensiile reduse drastic”, a subliniat senatorul claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost