Creșterea pensiilor din România, doar cu acord de la Bruxelles. Cum se laudă premierul Cîțu că a găsit soluția pentru ca această condiție să fie respectată chiar dacă se schimbă conducerea țării

Premierul Cîțu a recunoscut că problema pensiilor din România a fost discutată cu Comisia Europeană (CE), fiind identificată și „soluția” care să interzică „creșterile ad-hoc ale pensiilor”.

România discută cu Comisia Europeană despre nevoia unei reforme care să interzică creșterile ad-hoc ale pensiilor, a spus, luni seară, la Digi24, premierul Florin Cîțu.

Întrebat care e garanția că dacă se schimbă Puterea, nu va exista o majorare de 40%, Florin Cîțu a răspuns:

„Garanția este că am pus aceste reforme în PNRR, pentru un sistem de pensii sustenabil, fără creșteri ad-hoc. Dacă vine o putere politică care va crește pensiile ad-hoc și va arunca țara în aer, nu va mai putea să ia banii din PNRR, e foarte simplu.

Vreau să văd acea putere politică care vine și spune că nu mai vreau să iau cele 30 de miliarde de la UE pentru investiții în spitale, în școli, pentru că am eu un proiect politic, vreau să arunc țara în aer.”

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost