UPDATE. Premierul Cîțu, despre campania de vaccinare din Sibiu: Vor fi caravane, iar preoții vor să se implice

ACTUALIZARE ORA 21:45

Premierul Florin Cîțu susține că reprezentanții cultelor religioase din Sibiu și-au exprimat dorința de a se implica în caravanele care vor fi organizate în județ.

Declarația a fost făcută, pe Facebook, de premierul Cîțu, după întâlnirea de sâmbătă cu reprezentanții cultelor din Sibiu.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se imunizeze. Aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție.

Pentru credincioși, este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”, a scris, pe Facebook, premierul Cîțu.

Știrea inițială

Premierul Cîțu a reluat presiunea asupra bisericii în ceea ce privește implicarea în campania de vaccinare, anunțând că sâmbătă se întâlnește, la Sibiu, cu reprezentanții cultelor, pentru a le solicita implicarea în promovarea vaccinării.

Întrebat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, care este mesajul către reprezentanții cultelor, premierul Cîțu a răspuns:

„Vreau să susțină această campanie de vaccinare, care nu este a Guvernului, este a noastră, a tuturor. Este singura soluție de a ieși din pandemie cât mai repede și de a ne asigura că nu vom avea și un alt val, 4, 5, 6, 7.”

În România, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat doar 127 de noi cazuri de infectare. În 21 de județe din țară nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare.

În Sibiu, s-a înregistat un singur caz, potrivit datelor oficiale anunțate, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost