România și Basarabia citesc împreună. Maraton de povești, joi, 3 iunie

Bibliotecari din România și din Republica Moldova participă, joi, la un maraton de povești, citindu-le celor mici timp de 8 ore, anunță InfoPrut.

Evenimentul, la care vor participa 71 de bibliotecari din 22 de județe din România și 14 raioane din Republica Moldova, este organizat de Ziua Copilului.

„Este cel mai frumos timp dăruit copiilor noștri de părinți, bunici, precum și de bibliotecari, care pregătesc pentru acest an un eveniment de excepție. În cea mai frumoasă zi din an, în care sărbătorim copilăria, ne dorim să (re)descoperim farmecul poveștilor citite împreună cu voce tare, să descrețim frunțile și sufletele și să fim mai aproape de toți cei care iubesc poveștile, bibliotecile și, de ce nu, pe bibliotecarii inimoși”, a declarat Elena Pintilei, președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova

Proiectul se desfășoară cu susținerea partenerilor: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Centrul de Excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „G. Barițiu” Brașov.

Evenimentul se va transmite live, pe Facebook, începând cu ora 10.00.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost