Echipele canine marca Cîțu & Arafat

Persoanele care vor ajunge pe Aeroportul din Sibiu în următoarele două luni vor fi verificate de câini dacă sunt sau nu infectate cu coronavirus, cele suspecte urmând să fie testate gratuit de personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Deși pare o glumă, este un lucru cât se poate de adevărat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, joi-prin Hotărârea 46 din 15.07.2021- acest proiect pilot, potrivit căruia:

„Art. 2 (1)Se aprobă derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

(2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

(3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

(4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost