Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale: Sunt discuții la nivel guvernamental în acest sens

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că există discuții la nivel guvernamental în ceea ce privește vaccinarea anumitor categorii profesionale, pentru medici și pentru profesori existând posibilitatea să fie impusă „cel puțin o recomandare fermă de vaccinare”.

Pe de altă parte, susține prefectul Capitalei, „este foarte posibil să existe anumite activități care să rămână deschise doar pentru persoane vaccinate”.

Declarațiile au fost făcute vineri seara, la postul B1TV.

Întrebat dacă în cazul unei eventuale explozii de cazuri sunt luate în calcul măsuri de genul revenirii la o serie de restricții sau obligării anumitor categorii de persoane să se vaccineze, prefectul Capitalei a declarat:

„Sunt discuții în acest sens și, da, susțin astfel de idei, atât măsuri care să permită celor vaccinați să aibă acces la mai multe activități și, evident, restricții pentru cei nevaccinați în așa fel încât aceștia să fie protejați dacă nu doresc să se vaccineze, iar pentru anumite categorii, care sunt fie vulnerabile sau sunt esențiale, să existe o recomandare fermă de vaccinare, cel puțin o recomandare fermă de vaccinare, iar discuțiile se poartă deja în acest sens”.

Referitor la categoriile vizate, el a precizat:

„Vorbim despre medici și despre profesori, în primul rând. Știu că discuțiile se poartă la nivel guvernamental. Măsura concretă care se va lua va fi anunțată de Guvern probabil în următoarea perioadă”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost