Medicul Valeriu Gheorghiță: Dacă ne gândim că nu îmi vaccinez copilul ca să nu facă miocardită, e o greşeală

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat, vineri, că rata de vaccinare în rândul copiilor este foarte mică, precizând că a discutat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre transmiterea unor mesaje comune privind începerea noului an școlar.

Medicul Valeriu Gheorghiță a menționat că un motiv al reticenţei vaccinării tinerilor este legat de riscul de miocardită, potrivit News.ro.

„Unul dintre factorii care au ţinut pe loc vaccinarea în rândul tinerilor a fost legat de acel semnal de inflamaţie cardiacă, miocardită. Sunt date publicate recent care arată cât se poate de clar că după infecţia SARS-CoV-2, deci după boala COVID-19, riscul de miocardită la bărbaţii tineri, sub 20 de ani, este de şase ori mai mare decât riscul de miocardită care apare după vaccinare. Deci din acest punct de vedere, dacă ne gândim că nu îmi vaccinez copilul ca să nu facă miocardită, este o greşeală”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că îşi doreşte ca în septembrie să înceapă şcoala cu prezenţă fizică, având doi copii de vârstă şcolară.

„Între 12-15 ani, rata de acoperire vaccinală este în jur de 3,5% şi la 16-19 ani era de circa 17-18%. Sigur că este mic (procentul celor vaccinaţi – n.r.), mizez pe faptul că mulţi sunt plecaţi împreună cu părinţii în concedii, sunt activităţile de vară, vacanţă (…) dar cred că în perioada următoare – şi acesta este mesajul nostru şi chiar astăzi am avut o discuţie cu dl Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, prin care să avem acelaşi mesaj comun, şi anume că ne dorim ca până începe şcoala ca un număr cât mai mare de părinţi, bunici să se vaccineze şi implicit să-şi protejeze copiii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost