Israel: Certificatul sanitar se extinde pentru cea mai mare parte a vieții publice. COPIII cu vârstă de peste 3 ani, testați OBLIGATORIU

Israel, țara cu peste 9,4 milioane de persoane vaccinate anti-covid, se confruntă cu o creștere a numărului de infectări și anunță obligativitatea certificatului sanitar pentru toate persoanele cu vârstă mai mare de 3 ani, pentru cea mai mare parte a vieții publice, informează DPA, citată de Agerpres.

Toţi adulţii trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinaţi, s-au vindecat sau au fost testaţi negativ, a decis miercuri seara grupul guvernamental însărcinat cu gestionarea epidemiei.

În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de 3 ani şi peste trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare.

Potrivit sursei citate, este vizat, printre altele, accesul la evenimente sportive şi culturale, în centre de fitness, restaurante şi săli de conferinţă. La evenimentele din săli închise fără locuri pe scaune vor putea participa doar până la 1.000 de persoane, iar la cele în aer liber până la 5.000 de persoane. Evenimentele private sunt limitate la 50 de persoane în interior şi 100 în exterior.

În magazinele cu o suprafaţă de vânzare mai mare de 100 de metri pătraţi, începând de luni este permis doar un client la 7 metri pătraţi.

Peste 58% din populaţia israeliană, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată. Israelul a fost prima ţară din lume care a început să administreze al treilea vaccin persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste. Până în prezent, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate a treia oară, conform guvernului.

Infecţiile cu coronavirus au crescut semnificativ de la începutul lunii iunie. Miercuri, ministerul Sănătăţii a raportat 5.755 de noi infecţii pentru ziua precedentă.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost