Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Se discută ca doar elevii vaccinați să meargă fizic la școală, dacă apar cazuri de infectări în clasă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică seara, că este luată în calcul varianta potrivit căreia doar elevii vaccinați să meargă fizic la școală, în cazul în care sunt confirmate cazuri de covid în clasă.

Ministrul spune că se ia în calcul „modelul francez”, potrivit căruia doar elevii vaccinați vor continua școala în format fizic.

„Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat.

Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție.

Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vomface public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficiente cu siguranță”, a declarat, duminică seara, la postul B1TV,  ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost