O medalie de bronz și o lecție de viață

Știrea că România a câștigat bronzul la judo, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, ar fi trebuit să țină prima pagină a presei din România, căci Alex Bologa, sportivul care a reușit această performanță, este un tânăr uluitor, complet nevăzător, dar un adevărat învingător, atât pe terenul de sport, cât și în viața de zi cu zi.

Bronz paralimpic pentru judoka Alex Bologa! Alex a câștigat dramatic, la golden score, lupta de la 60 kg cu Sherzod Namozov, din Uzbekistan, a anunțat, vineri, pe Facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Este a doua medalie de bronz pentru român, după cea de la Rio 2016.

În vârstă de 25 de ani, Alex Bologa este complet nevăzător de la vârsta de 6 ani și este antrenat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica şi Gergely Tamas. Alex Bologa a absolvit Psihopedagogie Specială și la Kinetoterapie.

„Nu puteam să stau să mă plâng. Mi-a plăcut de mic și îmi place și acum să fac sport. Am reușit să mă adaptez la fiecare situație și am găsit soluții. Eu nu știu să fur meserie, cum se spune, pentru că nu văd, așa că trebuie să mă adaptez”, declara, în urmă cu ceva vreme, pentru Transilvania Reporter, Alex Bologa.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost