Peste 3.000 de angajați în sistemul de sănătate din Franța au contractele de muncă suspendate, după ce legea privind obligativitatea vaccinarii angajaților din anumite categorii profesionale a intrat, miercuri, în vigoare, informează RFI.
Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul Sănătății, Olivier Véran, care „speră” că suspendările sunt temporare.
Potrivit sursei citate, numărul precizat de ministrul Sănătăţii ar putea fi mai mare în realitate, căci France Presse numărase 1.500 de contracte suspendate doar în 15 spitale publice.
De exemplu, la Spitalul de Urgenţe din Nisa sunt 450 de îngrijitori ai bolnavilor – asistente, infirmieri etc – care au contractele suspendate iar spitalul din Perpignan va trebui să se descurce fără 100 de îngrijitori medicali.
Zeci de angajați au preferat să demisioneze decât să se vaccineze.
Obligaţia vaccinală a intrat în vigoare miercuri pentru 2,7 milioane de persoane care lucrează în sistemul sanitar şi de urgenţă: spitale, case de bătrâni, îngrijitori şi medici ce lucrează în sistemul privat, pompieri şi ambulanţieri.
Potrivit Agenţiei de Sănătate Publică Franţa, aproape 90% din cadrele sanitare au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.
În Franța, conform legii, personalul medical ori cel de urgenţă care nu are dovada că i-a fost administrată măcar o doză de vaccin, nu îşi mai pot exercita activitatea.

- Președintele Zelenski, în dialog cu studenții din Paris. France24: Încearcă să impregneze mințile decidenților de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană - 17 mai 2022
- Cât costă viața unui om - 17 mai 2022
- Proiectul legii offshore, dezbătut în Camera Deputaţilor - 17 mai 2022
O țară ”civilizată”, de unde trebuie să luăm exemplu, ca de obicei…