Obligativitatea permisului sanitar, valabilă și în cazul copiilor. Premierul Cîțu: Este vorba despre copiii cu vârstă de peste 6 ANI

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi seara, la TVR, că regulile privind prezentarea certificatului sanitar în anumite condiții sunt valabile și pentru copiii cu vârstă mai mare de 6 ani, această mențiune urmând să fie introdusă în Hotărârea pe care guvernul o va aproba vineri.

Premierul Cîțu a făcut această declarație în contextul în care în documentul aprobat, joi, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se face referire la faptul că certificatul sanitar va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă.

Întrebat despre ce vârstă este vorba, premierul Cîțu a răspuns:

„A fost o scăpare acolo. În HG de mâine vom corecta. Sunt cei (copiii-n.red) de peste 6 ani, aștept exact soluția pentru ședința de guvern. Și vom vedea exact care este soluția oferită. Dar se pot testa foarte simplu. Vom folosi cam același principiu pe care îl avem la intrarea în România”, a explicat premierul Cîțu, la TVR.

Reamintim că, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o nouă hotărâre, propunerea privind obligativitatea certificatului verde covid pentru accesul la activităţi economice din anumite domenii în localităţile unde rata de incidenţă este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost