Moaştele Sfintei Maria Magdalena ajung, vineri, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman. Slujbă impresionantă, cu sobor de ierarhi din România și din Grecia

Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman este în sărbătoare, în aceste zile aniversând 10 ani de la înființare, iar duminică urmând să fie sfințită biserica cea mare a mănăstirii.

Cu acest prilej, la Mănăstirea Pantocrator va fi adusă, vineri, 24 septembrie, racla cu mâna cea caldă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos de către o delegație de monahi condusă de Arhimandritul Elisei, starețul acestei mănăstiri.

„Anul acesta Mănăstirea Pantocrator împlinește 10 ani de la înființare. Bucuria este sporită prin faptul că biserica cea mare a mănăstirii, începută în anul 2015, a fost finalizată. Duminică, 26 septembrie, va avea loc slujba de târnosire a bisericii celei noi cu hramurile Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe. Slujba târnosirii va fi oficiată de un sobor de ierarhi din Patriarhia Ortodoxă Română și din Biserica Ortodoxă a Greciei.

Cu prilejul acestui moment deosebit pentru mănăstirea noastră va fi readusă mâna cea caldă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos de către o delegație de monahi condusă de Arhimandritul Elisei, starețul acestei mănăstiri. Mâna Sfintei a mai fost adusă în mănăstirea noastră acum 6 ani, când am început lucrările de construcție a bisericii celei mari, de aceea ne-am dorit ca ea să fie readusă acum la târnosirea bisericii, care este văzută de noi ca o adevărată minune a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, pentru ca Sfânta să binecuvinteze tot ce s-a realizat aici în cinstea ei.

De asemenea, pentru bucuria credincioșilor, va fi adusă și mâna Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir care se găsește la Mitropolia din Veria și care va fi adusă de IPS Părinte Panteleimon, Mitropolit al Veriei.

Sfintele moaște vor ajunge în Mănăstirea Pantocrator în seara zilei de vineri, 24 septembrie la orele 18 când vor fi întâmpinate și așezate spre închinarea credincioșilor. De la orele 21, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie. Întreaga noapte sfintele moaște vor fi așezate pentru închinare.

Sâmbătă dimineața, de la ora 9 va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru pelerinii care vor veni să se închine sfintelor moaște, iar seara la orele 18 va fi oficiată slujba vecerniei cu litia în cinstea Sfântului Ioan Evanghelistul. Duminică la ora 8, soborul de ierarhi va oficia slujba târnosirii bisericii celei mari, la finalul căreia credincioșii, bărbați și femei, vor putea trece prin sfântul altar. În acest timp, Sfânta Liturghie va fi oficiată la altarul de vară al mănăstirii. Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment. Sfintele moaște se vor găsi în mănăstirea noastră până luni, 27 septembrie, la prânz.

Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii. Sfânta să ne dăruiască tuturor pace, vindecare și bucuria de a-L întâlni pe Domnul Învierii. Amin”, a anunțat mănăstirea pe pagina de Facebook.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost