Nelu Tătăru revine. Vaccinare obligatorie sau testare pentru anumite categorii profesionale și permis sanitar- propunerile fostului ministru al Sănătății

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Cîțu, se declară în favoarea obligativității vaccinării pentru anumite categorii profesionale, precum și pentru impunerea permisului sanitar acolo unde este „imperios necesar”.

În cadrul unui interviu acordat pentru Digi FM, Nelu Tătaru a susținut că permisul sanitar nu ar reprezenta vreo formă de discriminare.

Tătaru a precizat că va discuta cu premierul Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Obligativitatea vaccinării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice sau bolnavii oncologici.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru, potrivit Digi24.

Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă:

„În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”.

În ceea ce privește permisul sanitar, Tătaru a anunțat că, miercuri, Guvernul ar putea să anunțe prelungirea stării de alertă, precum și impunerea permisul sanitar pentru anumite evenimente sau activități.

„În această perioadă se lucrează intens pe două paliere – la acele precauții, ca să nu ajungem la restricții, și la vaccinare. Nu cred că este vorba de discriminare, este o formă de prevenție. Această infecție cu SARS-CoV-2 trebuie să devină o boală sezonieră ca gripa. Până ajungem la acel nivel, cred că trebuie să trecem prin niște etape – una din acestea este și impunerea acestui Green Pass unde este imperios necesar, a anunțat, la Digi24, Nelu Tătaru.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost