Şefa DSP Bucureşti, dr. Oana Nicolescu: Persoanele vaccinate complet NU sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv și NU intră în carantină

Noul protocol sanitar stabilit de autoritățile române prevede că persoanele vaccinate sunt scutite de carantină, chiar dacă interacționează cu persoane infectate cu covid și chiar dacă specialiștii au confirmat în mod repetat că și vaccinații se pot infecta și transmite virusul.

Șefa DSP București, dr. Oana Nicolescu, a declarat, într-un interviu acordat pentru News.ro, că „cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt consideraţi contacţi direcţi cu o persoană confirmată pozitiv pentru Covid 19 şi deci îşi pot realiza activităţile zilnice, fără să fie nevoiţi să stea în carantină”.

„Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării. Contacţii direcţi pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabiliţi de către DSP în urma anchetei epidemiologice”, a declarat, pentru News.ro, Dr. Oana Nicolescu.

Totodată, șefa DSP a precizat că, după ce au aflat diagnosticul, persoanele infectate nu trebuie să sune la DSP, ci că acestea vor fi sunate de un reprezentant al DSP pentru a face ancheta epidemiologică după ce laboratorul unde s-a făcut testarea introduce rezultatul în aplicaţia Corona forms. Tot cu ajutorul acestei aplicaţii, cei care au boala Covid 19 pot obţine concediu medical pe baza unui raport medical trimis spre DSP şi către medicul de familie.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost