Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, reacție la amenzile primite de la UE: Ungaria este o națiune suverană. Comisia Europeană nu ne poate șantaja privind politicile noastre

Ungaria nu va ceda teren în ceea ce privește politicile pentru care a primit penalități financiare de la Uniunea Europeană (UE), fie că este vorba despre legea privind protejarea copiilor de propaganda homosexuală, fie de politicile Budapestei privind imigrația.

Declarațiile au fost făcute, vineri, de către şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, în cadrul unui interviu pentru Associated Press oferit în marja Adunării Generale a ONU desfăşurate la New York, anunță Agerpres.

„Noi nu facem compromisuri asupra acestor probleme pentru că suntem o ţară suverană, o naţiune suverană. Şi nimeni, nici măcar Comisia Europeană, nu ne poate şantaja privind aceste politici”, a subliniat Szijjarto.

Legea privind protejarea copiilor de propaganda homosexuală

În fruntea politicilor care deranjează Bruxelles-ul se află legea privind protejarea minorilor de propaganda homosexuală. Conform sursei citate, această lege a determinat executivul european să întârzie miliarde de euro destinate Ungariei în cadrul măsurilor de relansare economică, o decizie pe care Szijjarto a catalogat-o „pur politică” şi drept un „şantaj”.

Această lege, spune diplomatul ungar, este menită să-i protejeze pe copii de pedofili şi de „propaganda homosexuală”. Legea, care a trecut în luna iunie, face ilegală promovarea sau prezentarea operaţiilor de schimbare de sex şi a homosexualităţii pentru minori sub 18 ani în conţinutul media. Legea prevede totodată şi pedepse mai dure pentru pedofilie.

„Nu vom face compromisuri cu privire la viitorul copiilor noştri”, a declarat Szijjarto pentru AP.

Politicile Budapestei privind imigrația

„O abordare (faţă de problema declinului demografic-n.red) susţine că ar trebui să atragem fluxurile migratorii spre Europa. Aceasta este o abordare cu care nu suntem de acord”, a declarat Szijjarto, adăugând că „nu vom permite nimănui să pătrundă ilegal în Europa”.

Szijjarto a precizat că ţara sa „nu va mai primi alţi afgani” şi nici nu le va permite refugiaţilor să treacă frontiera sudică a Ungariei pentru a pătrunde în UE.

Protejarea familiei tradiționale

În ceea ce priveşte legea ungară privind protecţia familiei tradiţionale, aceasta va fi însoţită de un referendum naţional cu privire la disponibilitatea procedurilor de schimbare de sex pentru copii şi cu privire la educaţia sexuală în şcoli. Szijjarto a subliniat că acest referendum va oferi „un puternic argument în dezbaterile” cu UE cu privire la această lege, precum şi un mandat de la oameni către guvern pentru a menţine cu fermitate aceste politici.

„Cea mai bună muniţie pe care o poate avea un guvern într-o astfel de dezbatere este expresia clară a voinţei poporului” a subliat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Pe de altă parte, în cursul zilei de miercuri agenţia ungară MTI a anunţat că Budapesta va găzdui ediţia de anul viitor a Conservative Political Action Conference (CPAC), o conferinţă anuală a activiştilor, formatorilor de opinie şi politicienilor de orientare conservatoare.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost