Spania: Curtea Supremă INTERZICE permisul sanitar în Andaluzia. Este o măsură discriminatorie, avertizează judecătorii

Curtea Supremă a Spaniei a interzis permisul sanitar impus de guvernul local din regiunea Andaluzia, spunând că aceasta este o măsură discriminatorie, care încalcă viața privată.

Guvernul din regiunea Andaluzia a decis, recent, condiționarea accesului în restaurante, baruri și cluburi de noapte de prezentarea unui certificat de sănătate.

În scurt timp, Curtea Superioară de Justiție din Andaluzia a interzis măsura. Curtea Supremă a Spaniei a menținut decizia curții regionale, scrie site-ul Levif.be, preluat de Digi24.

Impunerea unui astfel de certificat este o măsură discriminatorie, împotriva protejării vieții private, subliniază instanța din Andaluzia.

Curtea Cupremă a Spaniei a confirmat decizia instanței regionale, argumentând că măsura este disproporționată față de situația epidemiologică.

Și Curtea Superioară din Insulele Canare a interzis o măsură similară, cu argumentul că o astfel de cerință înseamnă segregarea oamenilor care au decis în mod legal să nu se vaccineze. De asemenea, cererea de a prezenta un certificat ar obliga oamenii să facă teste, ceea ce constituie o povară economică.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost