Arafat solicită parlamentarilor să voteze de urgență proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri seara, că este nevoie urgent de o lege privind obligativitatea vaccinării sau testării pentru anumite categorii profesionale, adresând parlamentarilor solicitarea de a vota în regim de proiectul de lege depus în acest sens.

„Nu mai este timp de aşteptat”, a declarat Arafat, la Digi 24,cerând parlamentarilor să voteze în regim de urgenţă o lege în acest sens, anunță News.ro.

„Avem un procent semnificativ şi de la SMURD, şi la Serviciul de Ambulanţă, şi de la diferite unităţi care nu s-au vaccinat, oricât am vorbit, oricât am explicat şi am sfătuit (…) unii nu s-au vaccinat. Răspunsurile sunt hilare”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, „este o discuţie foarte clară că trebuie prin lege şi este un proiect de lege care urmează să fie dezbătut şi noi am introdus în proiect, pe lângă cadrele medicale clasice şi personalul de la IGSU şi IGAV, pentru că ei se ocupă de pacienţi”.

„Există această intenţie, dar trebuie făcută prin lege şi există alternativă testarea”, a adăugat Arafat.

Întrebat care este mesajul său pentru parlamentari, Arafat a afirmat: „Să treacă (proiectul de lege – n.r.), că avem nevoie de el, că nu se poate aşa”.

Întrebat când ar trebui să avem o lege care să stabilească vaccinarea sau testarea periodică a unor categorii de angajaţi, Arafat a afirmat:

„Este un răspuns clasic: Ieri. Nu mai este timp de aşteptat. Fie ei înţeleg că trebuie să meargă să se vaccineze, fie trebuie această lege că este obligatorie testarea”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost