AUR la Cotroceni? Senatorul Claudiu Târziu: În toate competițiile în care intrăm vrem să câștigăm

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a dezvăluit, în cadrul unui interviu realizat de Liviu Mihaiu pentru Radio Guerrilla, care este strategia partidului atât pentru consultările de la Cotroceni pe tema noului guvern, cât și în legătură cu viitoarele alegeri din România.

Întrebat fiind care este planul partidului AUR în această criză politică fără precedent, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„Suntem într-un moment de mare cumpănă. Din păcate, ultimii doi ani de guvernare care au aparținut PNL au dus la această criză multiplă.

Domnul președinte Klaus Iohannis este principalul vinovat, pentru că a girat aceste guvernări liberale, pentru că l-a impus pe Cîțu atât în funcția de premier, cât și în funcția de președinte PNL. După cum se vede, îl ține în brațe în continuare. Sper să nu insisțe pe această cale, pentru că atunci vom fi nevoiți să apelăm la mijloace constituționale de a-l suspenda și de a-l demite din funcție.

Poate că trebuia să se întâmple mai demult cu demiterea domnului Iohannis, pentru că deja are șase ani în care nu a făcut nimic, nu cred că trebuie să meargă până la capăt cu mandatul ca să vedem că nu o să facă nimic în continuare.”

Pe de altă parte, senatorul Claudiu Târziu a admis că demiterea președintelui unui stat nu este o situație plăcută sau de dorit, însă acest lucru se va impune în momentul în care președintele Iohannis va tărăgăna schimbarea guvernului sau va încerca să forțeze impunerea lui Cîțu la conducerea guvernului.

În ceea ce privește candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale, senatorul Claudiu Târziu a explicat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens, dar a subliniat că este important ca la momentul respectiv AUR să aibă un candidat propriu, din interiorul partidului.

„Un partid care pretinde guvernarea trebuie să fie în stare să ofere o echipă de guvernare completă, adică președinte, premier, miniștri, secretari de stat, directori de direcții, tot”, a explicat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

În toate competițiile în care intrăm noi vrem să câștigăm, a subliniat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Interviul integral este disponibil aici:

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR la Cotroceni? Senatorul Claudiu Târziu: În toate competițiile în care intrăm vrem să câștigăm”

Comentariile sunt închise.